mel

Alkar u problemu: Krstić se predomislio i odabrao Goricu

Autor/ica
Objavljeno: 30 srpnja, 2022

Sinjsko košarkaško ljeto ponovno će biti vruće. Čak i nešto vruće nego je to trebalo biti, odnosno, nego se to očekivalo da bude. Naime, unatoč najavama o produženju suradnje s Alkarom, Vladimir Krstić završio je na klupi Gorice…

S Krstićem je načelno sve bilo dogovoreno, samo se čekao njegov potpis, a čak su se i vodili razgovori s nekim igračima te se zajednički počela slagati igračka križaljka za narednu sezonu. Razmjenjivala su se mišljenja, šerala videa i prosijavalo ponuđeno. No, sada se stvari iz temelja mijenjaju, jer trenutno u klubu niti ima igrača niti trenera.

Porazna je činjenica da je Alkar namagarčen. Možda to zvuči grubo, ali je tako. Nije ništa čudnog u tome što je Krstić objeručke prihvatio vjerojatno bolju financijsku ponudu Gorice, ali i veći izazov u vidu igranja Druge ABA lige. Apsolutno je to legitimno, da ne bude zabune. Možda nije moralno, ali je apsolutno, kako rekosmo, legitimno.

Međutim, iz Kluba su nas uvjeravali da je s trenerom načelno sve dogovoreno i da je samo stvar formalnosti taj potpis koji može biti za dan, dva ili deset. Ionako je to samo slovo na papiru. Čini se da su računali na riječ. A to je, mnogo puta dokazano, najgora stvar koju u poslu možete napraviti. A košarka je posao, kao i svaki drugi. Sve što nije na papiru – ne postoji.

Kada je već bio izbor i za sljedeću sezonu, s Krstićem se onda trebalo ovo davno riješiti. Ako je on možda (!) i igrao na dvije strane, držeći Alkara kao rezervnu opciju, to se moglo i trebalo lako riješiti. Još u lipnju se mogao staviti ugovor na stol i sve bi bilo poznato. Bilo kakvo odugovlačenje značilo bi – mahanje! Adio, idemo dalje.

Ta nije čovjek jedini na planetu. Uz sve dužno poštovanje prema njemu kao treneru, njegovoj igračkoj karijeri i onom što je dao košarkaškom Sinju u ovo malo vremena što je u njemu proveo. A on tu, zapravo, nije ništa niti kriv. Jer, uzeo je ponuđeno. Legitimno.

I što sad. Traži se novi trener. A u ponedjeljak je već kolovoz. I da dođe još i danas, opet se debelo kasni. Svi, ali baš svi su napravili određene korake prema slaganju igračke ruže. Osim Alkara. Igrača ionako nema mnogo na tržištu, bazen je sve manji, tako da je i manevarski prostor u skladu s tim. Mali i nikakav. A što se bude više čekalo, bit će i manji i skuplji. Kada dođe stani-pani, onda ne plaćaš koliko je realno, nego koliko god da treba. Zato je važno djelovati sada i odmah.

Trenutno su pod ugovorom četiri igrača: Borna Jurela, Mladen Tomašević, Frano Pralija i Šime Lisica. A blizu je i potpis kapetana Hrvoja Vučića. Barem su takve vijesti. Uglavnom, alarm je upaljen i sad je krajnje vrijeme za puni gas i pravu akciju od strane onih koji vode Alkara. Bez minute oklijevanja.

Ništa od napisanog ne znači da će Alkar biti loš, niti da će ispasti iz lige, niti da će se urušiti, niti da će drugima služiti za nabijanje koš razlike. Možda bude i najugodnije iznenađenje. Daj Bože da bude tako. Ne bi bilo prvi put. Ali, da ovo nije način na koji Klub treba funkcionirati, jednostavno nije. I to treba mijenjati.

ferata@ferata.hr
0997370409