svabo

Alkaru novi težak poraz, Zabok lakoćom do pobjede

Autor/ica
Objavljeno: 9 listopada, 2021
Gorica Alkar Gilbert Vučić

Težak poraz Alkar je potpisao i u Zaboku, na kraju uz minus od 26 koševa, što će dovoljno kazati o prikazanom…

Zabok – Alkar 97:71 (25:18, 30:14, 20:16, 22:23)

Zabok – Gradska dvorana
Suci: Krešimir Katić, Josip Mikulić, Boris Hartman

Zabok: Martinko (6), Krajinović (4), Levanić-Kutni (5), Buljević (10), Brocić, Vručinić (10), Črnjević (22), Budimir (21), Popić (14), Borovčak (3), Antonić (2), Tuđen.

Alkar: B. Jurela (4), Ali (10), I. Jurela, Talaja, Gizdavčić (7), Collins (5), Šarić (20), Tomašević (11), Vučić (6), Jukić, Gilbert (8).

Dobar dio prve četvrtine Alkar je sasvim solidno izgledao, imao je čak i vodstvo od 15:12, ali kako se bližio kraj četvrtine tako se Zabok dizao, a Alkar padao. Domaćin je taj period igre zaključio vodstvom od 25:18, što je bio tek početak velikog bijega.

Zabok je odigrao čvrsto u obrani, a usto ga je krenulo i u napadu, na što Alkar nije imao baš nikakvog odgovora. Sinjska je momčad potpuno stala i upala u totalnu bezidejnost, pa je Zabok u 18. minuti tako imao dvostruko više poena na kontu (50:25), čime je zarana utakmicu odveo u mirne vode.

Ostatak utakmice pretvorio se u čisto odrađivanje posla, može se reći i za jedne i za druge. Alkar se trudio, ali nije to bilo niti izbliza dovoljno da se barem malo zaprijeti i donekle probudi nada kao što je to slučaj bio u Gorici u drugom kolu.

Treći period igre Zabok je zaključio u plusu od 27 koševa, što je sinjska momčad u posljednjem periodu smanjila za jedan, međutim, nikakva je to utjeha uslijed četvrtog poraza u isto toliko odigranih utakmica i dna poretka.

Neigranje Krstanovića, Došena i Putnika uz načete Gilberta i Tomaševića, očito je bilo previše za ovu momčad. Najbolji kod Alkara bio je Šarić s 20 ubačaja i 7 skokova, a veseli i dobar učinak Tomaševića koji je uz 11 koševa imao i 5 skokova.

Već u srijedu Alkar je domaćin Škrljevu.

Statistika utakmice.

Tablica:

Tabl k
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh