Anica Kontić: Iako nisam osvojila Zlatni studio, ulazak u finale je veliki uspjeh

Autor/ica
Objavljeno: 21 veljače, 2021
anica kontic

Sinoć je u Zagrebu održana četvrta dodjela medijskih nagrada Zlatni studio na kojoj su proglašeni laureati u 19 kategorija iz područja filma, kazališta, radija i televizije te glazbe. Jedna kategorija – novo lice u kazalištu i filmu bila je svakako u posebnom fokusu zanimanja Sinjana i Cetinjana.

Naime, među troje kandidata za ovu prestižnu nagradu uz Mateu Marušić i Roberta Španića našla se i mlada sinjska glumica Anica Kontić. Ipak, umjesto u cetinski kraj nagrada je otišla u Slavoniju, točnije do Gradskog kazališta ‘Joza Ivakić’ Vinkovci i njihovoj članici Matei Marušić. Unatoč tome što nije u svojim rukama ponijela Zlatni studio, Anica Kontić je samim ulaskom u veliko finale ostvarila veliki uspjeh.

‘Drago mi je da sam uopće bila tamo, da sam najprije prošla prvu krug i onda drugi, već to mi je pružilo zadovoljstvo. Stvarno je super osjećaj doći tamo i biti dio nečega što si nekada samo gledao na televiziji. Super je osjećaj i nadam se da nije zadnji put. Ovim putem moram zahvaliti svima koji su glasali za mene, znam da je većina glasova došla iz Sinja, pratila sam na Facebooku sve predivne komentare ljudi koje poznajem i koje ne poznajem. Puno hvala svima na glasovima, oni su mi pomogli da uđem u drugi krug i da sinoć budem tamo’, kazala je Anica Kontić.

Podsjećamo, mlada Sinjanka prošle je godine na Dubrovačkim ljetnim igrama igrala vlahinjicu Grubu u predstavi ‘Grižula’ autora Marina Držića. Još na početku studija nastupila je u kratkom diplomskom filmu s Ninom Violić i Goranom Bogdanom. Trenutno ima manji angažman u predstavi HNK ‘Svaki tvoj rođendan’ u režiji Renea Medvešeka, a uskoro će se pojaviti i na televizijskim ekranima – u epizodnoj ulozi u seriji ‘Dnevnik velikog Perice’ koju režira Vinko Brešan.

Od 19 zlatnih kipića koji su sinoć dodijeljeni u studiju ‘Anton Marti’, uz poseban program pun glazbenih iznenađenja domaćih glazbenika i zvijezda, pet ih je otišlo u Dalmaciju. Edita Lučić Jelić s Radio Dalmacije dobila je nagradu za najbolji radijski glas u 2020. godini. Andrija Jarak, Dubrovčanin i novinar Nove TV treći put je dobio nagradu kao najbolji TV novinar. Glazbena diva rodom iz Vela Luke Jasna Zlokić dobila je Zlatni studio za najbolju pjevačicu. Najbolja filmska glumica u prošloj godini u zbroju glasova bila je Splićanka Marija Škaričić. Mladi zadarski pjevač Jure Brkljača dobio je Zlatni studio za novo glazbeno lice.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh