fruhwald
otvorena vrata

Ante Nadomir Tadić Šutra obilježava 40 godina književnog stvaralaštva

Autor/ica
Objavljeno: 17 listopada, 2019
NADOMIR

Hrvatski domoljub, branitelj i pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra, u subotu, 19. listopada obilježava 40. obljetnicu svog književnog stvaralaštva. Ovu veliku obljetnicu pjesnik će obilježiti promocijom svoje 11 knjige ‘Stožina’ i bogatim kulturno umjetničkim programom na izvoru rječice Ovrlja u Otoku.

Kulturni program započet će himnom u izvedbi Ratomira Kliškića, dugogodišnjeg prvaka opere HNK–Split. Goste i uzvanike pozdravit će Zvonimr Šeparović, prvi ministar vanjskih poslova i pravosuđa u RH, Branka Šeparović, doajenica hrvatskoga novinarstva, Blaženko Boban, župan Splitsko–dalmatinske županije, Nikola Blažević, zamjenik župana Šibensko–kninske županije i Dušan Đula, načelnik općine Otok Dalmatinski.

Uokviru programa prikazat će se i video zapis ‘Šutrinih 40’ autora Ante Botića i Viktora Puljka.
U okviru programa nastupit će Klapa ‘Zvono’ iz Kistanja, ženska klapa ‘Galluna’ iz Imotskoga, ženska klapa ‘Štorija’ iz Kaštela, ‘Rusula’ iz Splita, klapa ‘Hrvace’ iz Hrvaca, Marko DodigPaško, David Ricov, Džoni Gitara, Robert Jurišić, Joško Delić–Zurzi, URIG (Udruga reraša i gangaša) – Otok i  Ante Sikirić autor pjesme ‘Croatio iz duše te ljubim’.

NASLOVNICA STOŽINA GOTOVO CDR PDF page

‘Stožina’ je slavljenička autorova knjiga, simbolično složena u 4 poglavlja. U prvom dijelu knjige su 4 poglavlja u kojima je po 11 novih pjesama, a u drugom poglavlju  nalazi se izbor najboljih pjesama iz prethodnih izdanja. U trećem dijelu knjige su osvrti o stvaralačkom radu Ante Nadomira Tadića Šutre poznatih književnika i krtičara, a u posljednjem, četvrtom, četiri prozna djela.

U posljednjem dijelu knjige autor progovara o svim pojavnostima u društvu koje nisu u skladu sa našom tradicijom te pokazuje kako nismo ‘nazadni’ ako smo vezani za dom, tradiciju i običaje.

Knjigu će predstaviti prof.dr.sc. Stipe Tadić i prof.dr.sc. Josip Dukić. Program počinje u 14 sati.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh