BANNER FERATA

Besplatni udžbenici i školski pribor za djecu branitelja

Autor/ica
Objavljeno: 1 rujna, 2015

udzbenici1

Humanitarna zaklada za djecu Hrvatske, uz financijsku pomoć Ministarstava socijalne politike i mladih, realizirala je projekt ‘Pomoć pri nastavku školovanja djece s područja RH zaostalih u ekonomskom razvoju’. Ovim projektom pomaže se obiteljima s više djece donacijama u školskom priboru na području cijele Hrvatske.

U ovaj projekt uključio se Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH, kroz koordinaciju s podružnicama da donacije osobno uruče svakoj obitelji. Prigodno i svečano bilo je jučer u prostorijama sinjske podružnice UDVDR-a, gdje su školski pribor i udžbenike dobili osnovnoškolci s područja sinjskog i imotskog kraja. Ukupno je podijeljeno 15 donacija – sedam za područje Sinja, a osam za imotski kraj. Školske donacije (dva ruksaka, udžbenike, bilježnice, pernice i ostalo) dobila su djeca članova udruge koji u obitelji imaju četvero i više djece. Pojedinačna vrijednost donacije iznosi oko 2 tisuće i 500 kuna.

‘Na ovaj način pomažemo članove naše udruge, a posebno one s više djece. Uz ove knjige i pribor, u školovanju djece naših članova s područja Splitsko-dalmatinske županije koji imaju slabije imovinsko stanje, pomažemo i kroz stipendije. Zajedno s Humanitarnom zakladom za djecu Hrvatske mjesečno osiguravamo po 300 kuna po učeniku ili studentu’, istaknuo je umirovljeni brigadir HV-a i predsjednik županijske UDVDR-a Bruno Vukić.

Vukić je uputio zahvalu predsjednici Zaklade Ankici Tuđman na svim projektima i pomoći koje se provode kako bi se pomoglo djeci hrvatskih branitelja. Zahvalio je i dogradonačelniku Sinja Zlatku Ugrinu koji je donaciju dopremio iz Zagreba.

Uz brigadira Vukića dodjeli donacije nazočili su tajnik županijske udruge Zvonko Radošević, predsjednik imotske podružnice Vinko Tolić te tajnik sinjske podružnice UDVDR-a Žarko Delić.

udzbenici2

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh