Besplatno vođene ture i početak rada Turističkog informativnog centra u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 16 srpnja, 2018
Tvrđava Kamičak Sinj Dalmatia Explorer

Izvor: Turistička zajednica grada Sinja

Svakodnevno smo svjedoci sve većeg broja dolazaka stranih i domaćih turista u naš grad. Kao i svake godine, njihov broj kulminirati će u vrijeme održavanja svečanosti Alke i Velike Gospe, kada očekujemo više stotina tisuća gostiju. Stoga je iznimno bitno pružiti im osjećaj dobrodošlice i pravodobnu informaciju.

U cilju bolje informiranosti svih gostiju na našem području, Turistička zajednica grada Sinja će od 19. srpnja (četvrtak) te u 19 sati svakog sljedećeg četvrtka, u suradnji s Udrugom turističkih vodiča, organizirati besplatna stručna turistička vođenja. Namijenjena su svima koji žele upoznati grad Sinj i njegovu bogatu kulturno povijesnu baštinu, koju tradicionalno njegujemo kroz naša dva simbola, Alku i Veliku Gospu. Polazna točka ovih besplatno vođenih tura je Šetalište Alojzija Stepinca. Stoga pozivamo sve privatne iznajmljivače i ugostitelje da predlože svojim gostima ove besplatno vođene ture kroz grad Sinj.

Također, danas 16. srpnja, u svrhu što bolje informiranosti turista koji svakodnevno u sve većem broju dolaze u naš grad, Turistička zajednica grada Sinja otvorila je u ulici Alkarsko trkalište Turistički informativni centar (TIC). Radi se o drvenoj kućici u kojoj će informatori dijeliti promotivne materijale i informirati turiste o turističkoj ponudi grada Sinja i okolnih mjesta. Poslovi koje obavljaju djelatnici info – centra, pored davanja informacija u izravnom kontaktu s posjetiteljima, također podrazumijevaju prikupljanje i ažuriranje povratnih informacija turista koji su boravili u našem gradu, a sve u svrhu poboljšanja trenutne turističke ponude i infrastrukture na području našega grada i mjesta koja mu gravitiraju.

Turistički informativni centar bit će otvoren od ponedjeljka do subote u vremenu od 10 do 18 sati, a u visokoj sezoni (kolovozu), svaki dan od 10 do 20 sati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh