Boban: Nova radna mjesta u Vrlici smanjit će trend odlazaka iz ovoga kraja

Autor/ica
Objavljeno: 4 svibnja, 2021
boban vrlika

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, sa svojim zamjenikom Antom Šošićem i pročelnikom županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Stipom Čogeljom, posjetio je jučer Vrliku, Hrvace i Otok.

U Hrvacama je obišao Dječji vrtić ‘Sretno dijete’ te Društveni centar, objekte za čiju su rekonstrukciju i nadogradnju sredstva osigurana iz EU fondova te gradilište pothodnika u centru Hrvaca.

boban hrvace

Prilikom posjeta Vrlici obišao je Radnu zonu Kosore, za koju je kazao da je dokaz kako se dobrom suradnjom Splitsko-dalmatinske županije i grada mogu realizirati kvalitetni projekti, koji jamče nova radna mjesta i ostanak mladih na ovim prostorima.

‘Izuzetno sam ponosan što je Županija dala svoj doprinos i što danas ovdje u Vrlici možemo svjedočiti prekretnici u životu i razvoju ovoga kraja. Otvaranjem radnih mjesta u ovoj zoni mnogi će svoj kruh pronaći upravo u ovdje, pa će se na taj način smanjiti trend odlazaka iz Vrlike, a vjerujem da će se uskoro mnogi vraćati u ovaj kraj’, izjavio je Boban prilikom obilaska radne zone Kosore, poslovnog inkubatora i solarne elektrane snage 2,2 megavata, koja će uskoro započeti s proizvodnjom električne energije.

boban vrlika

Gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić kazao je kako su radovi izgradnje Poslovnog inkubatora iznosili 26 milijuna kuna, od čega je 87 posto novac iz EU fondova, a ostatak je, uz pomoć Županije, osigurao Grad Vrlika.

‘Pronašli smo partnere koji će popuniti inkubator, a u prvom redu je to tvornica čokolade. Naši partneri iz Belgije su oduševljeni i potpisali smo tri predugovora. Ovom prilikom zahvaljujem županu što im je pomogao te što je dao potporu našoj radnoj zoni’, izjavio je gradonačelnik Plazonić.

boban otok
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh