miro bulj
hdz banner
sdp

Boćarski derbi Otoka i Bistona otišao očekivano na stranu gostiju

Autor/ica
Objavljeno: 7 ožujka, 2021
Boćanje

Izvor: BK Otok

Jučer u 11. kolu u Sinju Otok je ugostio trenutno prvoplasirani klub Biston iz Baške Vode.

S obzirom na to da je to momčad koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva bez poraza, pobjednik je bio očekivan. Gosti su pobijedili rezultatom 17:9.

Šteta što nije bilo gledaoca u dvorani jer su bili uskraćeni za vrhunsku izvedbu nekoliko hrvatskih reprezentativaca, državnih rekordera i osvajača europskih i svjetskih odličja (braće Čubela, Ante Grančića i Marina Miličevića).

Osim što su gosti prepuni boćarskih zvijezda i Otok je jučer imao “konja za utrku” u liku Marinka Norac Keve. On je u dvije discipline, “valjanje i izbijanje u krug i “pojedinac” nadigrao dva hrvatska reprezentativca (Peru Čubelu i Marina Miličevića).

U prvoj i zadnjoj fazi utakmice, kada se igraju klasične igara (pojedinačno, par, trojka i krug) Otok je pružio jako dobru igru i čak bio bolji od Bistona. Ukupno je dobio više disciplina i osvojio 9 a Biston 7 bodova. Tamo gdje je Biston “nedodirljiv” to su brzinske discipline i precizno izbijanje. Gosti su dobili sve discipline i uzeli svih 10 bodova.

Bez obzira na ovaj poraz Otok je i dalje u igri za ulazak u Premijer ligu u idućoj sezoni a moguće i za odlazak na završnicu ovogodišnjeg prvenstva. U tome mu je na ruku išao poraz Hajduka. U Dubrovniku ga je porazio BK Metković. Otočani u idućem kolu putuju u goste BK Metković.

Rezultat:
Otok – Biston 9:17

Tablica:

Tablica kolo
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh