Bulj o rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji, vrtićima, jaslicama …

Autor/ica
Objavljeno: 2 kolovoza, 2022
MIRO BULJ

U programu Hit radija, danas je gostovao gradonačelnik Sinja, Miro Bulj.

Na rasporedu za sutra u 17 sati je 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja. Za sjednicu je predložen Dnevni red od 15 točaka, među kojima i Prijedlog Odluke o potpori u rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji na području Grada Sinja – ‘Ostani tu’.

O ovoj točki razgovarali smo i sa gradonačelnikom koji je istaknuo da Grad Sinj ovom mjerom planira sufinancirati mlade do 75 tisuća kuna, a to bi se odnosilo na sufinanciranje troškova ishođenja akata u građenju, troškove kupnje građevinskoga zemljišta, sufinanciranje kupnje, izgradnje i dovršetka izgradnje stambenih objekata i troškova komunalnih priključaka.

‘Ovo je najbitnije demografska mjera koju sam naglašavao još kroz kampanju. Nadam se da će Gradsko vijeće prihvatiti ovaj prijedlog koji je na korist mladim obiteljima. Pozivam mlade da se kandidiraju za ovu mjeru tako da im možemo pomoći.’

Mjera je namijenjena mladim obiteljima do 45 godina, a gradonačelnik Bulj je istaknuo da će uključiti i samce do 45 godina uz određene kriterije.

Bulj je pričao i o planovima rješenja problematike vrtića u Sinju, o čemu će također raspravljati na sutrašnjoj sjednici.

‘U odnosu na prošlu godinu, stotinu djece je više upisano u vrtić. Sva vrtićka djeca su po prvi put u povijesti od 3 do 7 godine upisana, imamo problem sa jasličkom djecom. Bilo je 29 vrtićkih skupina, sada ih ima 36. Trudimo se pronaći rješenje za sve ipak je to odgovornost Grada.’

Gradonačelnik je također izrazio razumijevanje za ljutnju roditelja. Najavio je planove rješenja problematike sa vrtićima, jaslicama, neupisanom djecom… Također, komentirao je i manifestacije u programu ‘Dani Alke i Velike Gospe 2022.’, ‘velike’ dane koje slijede u Sinju, komunalni otpad po ulicama grada i sl.

Razgovor poslušajte OVDJE.

ferata@ferata.hr
0997370409