BANNER FERATA

Bulj: ‘Uzalud pritisci i obavijesni razgovori, ništa me neće spriječiti…’

Autor/ica
Objavljeno: 4 kolovoza, 2014
bulj_press1

Nakon što je pozvan u policiju na informativni razgovor i nakon što je iz policije službeno potvrđeno da će protiv njega nadležnom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog, javnosti se obratio Miro Bulj.

‘Uzalud pritisci i obavijesni razgovori jer ništa me neće spriječiti da zajedno s građanima, legalnim sredstvima spriječim ovaj ekocid i zaštitim zdravlje stanovnika cetinskog kraja’, navodi Bulj u priopćenju za javnost.

Bulj u priopćenju ponovno navodi razloge zbog kojih se zajedno sa stotinama prosvjednika protivi uvođenju novih materijala u sanaciju rudokopa Slane stine, a ovoga puta obratio se i državnim institucijama:

‘Gospodo iz DORH-a, Vlade RH, Ministarstva okoliša i MUP-a. Narodu je voda došla do grla. Radite svoj posao! Vadite iz ladica kriminalne predmete i krenite s optužnim prijedlozima protiv onih koji daju dozvole za odlaganje opasnog otpada, onih koji se bogate odlažući taj otpad, onih koji su nam 1991. uzeli novac za kupnju oružja za obranu od velikosrpske agresije i onih koji su bacili radnike na ulicu, a njihovu djecu ostavili bez budućnosti!’

Konačno, onima koji namjeravaju odlagati industrijsku trosku u rudokop Slane stine, Bulj ponovno poručuje:

‘Gonite to ispred svojih vikendica, ispred MUP-a, DORH-a, Županije, Vlade, Sabora i na Pantovčak! U Slane stine – nećete!’

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh