trilj
vrlika
baner donlic

Bulj: ‘Zaštitit ću svoj narod od harača, makar ne bio gradonačelnik’

Autor/ica
Objavljeno: 21 lipnja, 2022
MIRO BULJ

Iz Grada Sinja stiglo je priopćenje gradonačelnika Mira Bulja koje prenosimo u cijelosti:

‘Građani Sinja i Cetinske neće plaćati pet puta veću struju, a samim tim i vodu jer je Vlada RH preko HEP-a besramno povisila cijene te dovela u pitanje opstanak OPG-ova, obrtnika, poduzetnika i u konačnici svih nas koji smo ovakvim nemilosrdnim odlukama dovedeni na rub egzistencije.

Zar nije suludo da HEP diže cijene struje sinjskom ‘Vodovodu’ za 500 posto i ukida građanima pravo na dostupnu pitku vodu kada i ptice na grani znaju da samo sliv rijeke Cetine daje 40 posto hidroenergije RH, a tri puta više električne energije od NE Krško?

S druge strane, odluku o poskupljenju struje i vode Vlada prebacuje na lokalne samouprave pilatovski perući ruke od odgovornosti za sve veći kaos u državi koji su sami prouzročili.

Podsjetit ću kako sam tri puta zatražio razgovor s ministrom Tomislavom Ćorićem, potom s novim resornim ministrom Davorom Filipovićem i HEP-om od kojih do danas nisam dobio odgovor.

U saboru sam predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću predložio raspisivanje javne nabave kako bi se dobila jedinstvena cijena HEP-ovih usluga za sve vodovode kao i ‘Vodovod i odvodnju Cetinske krajine’, ali ni to nije urodilo plodom.

Neću vam dozvoliti da moj narod ostavljate bez radnih mjesta makar sutra ne bio gradonačelnik, ali ću se boriti svim snagama i na svim razinama da zaštitim svoj narod od bespotrebnog harača koji nas gura ispod ruba siromaštva.

Sinjani su uvijek bili dobri domaćini pa Vas i ove godine pozivamo da sjedite u svečanoj loži i da umjesto brze ceste i svijetla na kraju tunela gledate u oči narodu kojemu ste ‘upalili mrak’.

Gradonačelnik Miro Bulj’

 

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh