BANNER FERATA

Čačvina: Proslava svetog Vida uz misno slavlje i narodne običaje

Autor/ica
Objavljeno: 14 lipnja, 2016
čačvina foto

U srijedu, 15. lipnja podno srednjovjekovne utvrde Čačvina koja se prvi put spominje davne 1345. godine, upriličiti će se misno slavlje proslave sv. Vida i Festival muškog tradicijskog glazbovanja ‘ČAČVINA MEGDAN FEST 2016’.

Svečano euharistijsko slavlje od 18 sati predvodit će don Stipe Ljubas, župnik Trilja i cetinski dekan. Poslije misnog slavlja održat će se festival muškog tradicijskog glazbovanja na kojem će nastupiti reraši i gangaši iz Čačvine, Velića, Graba, Voštana, Otoka, Vojnića (stari i mladi), Ciste Velike, Biorina, Lučana, Katuna-Kreševo Radobilje, URIG-Otok i Tijarice. Na veliku tradiciju guslara Cetinskog kraja svojim će nastupima podsjetiti narodni guslari Petar Maroš, Ivan Hržić, Stipan Marinović, Ante Lišnić i Jure Babić.

Ni ova manifestacija neće proći bez diplara, pa će tako na ovovjekovnoj utvrdi svoje majstorije na diplama pokazati diplari Ivan Koprčina-Deba, Petar Maroš i Goran Žigo.

Posjetitelji koji pohode ovu vjersku i kulturno-umjetničku manifestaciju u Čačvini uživat će u piću i lovačkom gulašu.

Manifestacija se odvija u organizaciji Župnog ureda Vrpolje-Čačvina i MO Čačvina, a uz suorganizaciju KD Trilj. Moderator programa bit će Ante Botić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh