Damir Milačić o završnim utakmicama i sezoni kakve nikad bilo nije

Autor/ica
Objavljeno: 30 travnja, 2021
Damir Milačić

Foto: AB Foto

S dva gostovanja u dva dana Alkar će zaključiti ovogodišnje prvenstvo, usidren na desetoj poziciji uz sačuvan prvoligaški status. Tim povodom razgovarali smo s trenerom Damirom Milačićem….

Alkar će tako imati dvije utakmice u 24 sata vremena, sve kako bi izašao ususret i Ciboni i Gorici koji nastavljaju svoj prvenstveni put. Susret protiv Gorice trebao se igrati u Sinju, ali sportska suradnja i ovog je puta došla do izražaja.

Bit će veliki izazov odraditi ova dva dana, pogotovo što će se momčad skrpati na jedvite jade:

“S obzirom na to da spajamo Cibonu i Goricu bit ćemo malo desetkovani. Neće biti Tomaševića, Zukanovića, Jukića i Mastelića koji imaju Krizmu i bit ćemo tu doslovno sa sedam aktivnih igrača, a osmi će biti Mandalinić koji neće biti u kombinaciji za igru. Na utakmicu s Goricom će nam se priključiti krizmanici i imat ćemo malo širi roster.”

Teško je bilo nametnuti nekakva velika očekivanja, iz već navedenih razloga, ali i kvalitete suparnika:

“Očekivanja su uvijek ista. Idemo odraditi opušteno i motivirano kakvi smo bili i na ostalim utakmicama ove sezone koja je bila jako duga i teška. Igračima bih se ujedno htio i zahvaliti i čestitati na odlično odrađenoj sezoni bez obzira na brdo nevolja koje su nas snašle. Od problema s Covidom, izolacijama pa do onih minimalnih poraza.”

Ova momčad Alkara imala je i jedan hendikep kao nijedna druga:

“Jedino ova momčad Alkara je odigrala sezonu bez podrške publike. Svi mi znamo što je nosilo Alkara sve ove godine, kad god je bila frka ljudi su bili iza nas na tribinama, a ove godine su igrači sami morali iznijeti taj teret. Meni je najbitnije da su igrači napredovali, da dolaze mlade snage koje će nositi Alkar u narednim godinama, a svi oni su još i sljedeće sezone juniori, što nema niti jedan drugi klub u ovoj ligi.”

Ipak, vrlo brzo igrači se vraćaju u pogon, barem dio njih:

“Nakon završetka prvenstva uzet ćemo stanku od dva tjedna pa nastaviti treninge po posebnom programu s domicilnim igračima i onima koji imaju ugovor ili žele dogovoriti nastavak suradnje. Bit će otvorena vrata i onima koji bi sa strane došli kandidirati za status prvotimca. Mogu već sada kazati da braća Ivan i Borna Jurela, koji su u prvom krugu prvenstva doživjeli teže ozljede križnih ligamenata, polagano vježbaju kako bi se pripremili za iduće prvenstvo u HT Premijer ligi.”

Na kraju, red zahvala svima koji su dali svoj obol. Neki iz sjene, neki mislima, a neki i djelima:

“Mislim da možemo svi biti sretni uz moju zahvalu prvenstveno igračima, a zatim i navijačima kojih nije bilo na tribinama ali osjetili smo da su uz nas na drugi način. Također hvala i svim ljudima u i oko kluba koji su pomogli da se ova sezona prebrodi u ovim okolnostima u kojima se cijeli svijet našao. Zato sam sretan i svi trebamo biti jer ćemo našeg Alkara gledati i sljedeće sezone u Premijer ligi.”

Utakmica protiv Cibone igra se u Draženovom domu s početkom u 17 sati u subotu, a u isto vrijeme dan kasnije igrat će u Velikoj Gorici, čime će sezona i službeno biti zaključena.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh