Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Dan otvorenih vrata u Centru Juraj Bonaći u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 12 svibnja, 2016

 

dan_otvorenih_vrata_1

U sklopu Dana otvorenih vrata Centra Juraj Bonaći, koji se održava pod geslom Budimo zajedno, posjetili smo Podružnicu centra Juraja Bonaćija u Sinju.

Na vratima su nas spremno i s osmijehom dočekali štićenici centra Stipe Maleš i Marina Milun ponudivši nas fritulama, kroštulama i pićem. Zajedno sa dva policijska službenika koji su također posjetili Juraj Bonaći i darivali štićenike kolačima i pod budnim okom Stipe i Marine krenuli smo u obilazak Centra.

Dan protiče kao i svaki drugi, u veselju i kreativnom radu, kazuje nam dipl. defektologinja i senzorna pedagoginja Andrea Milošević, djelatnica Centra, uvodivši nas u svoju radnu prostoriju:

‘Vrijeme tijekom jutra prošlo je uobičajeno. Gostiju nije bilo onoliko koliko smo očekivali, ali s obzirom na ove vremenske prilike možda je to i normalno. Naglasila bih kako mi tijekom godine rado primamo sve goste i da su naša vrata uvijek svima širom otvorena. Ova akcija je čisto onako simbolična, akcija Budimo zajedno koju organiziramo pod pokroviteljstvom našeg Ministarstva je dan otvorenih vrata na našim lokacijama.’

dan_otvorenih_vrata_3

Tako smo nastavili obilazak i posjetili sve radne učionice gdje su štićenici vrijedno crtali, pleli i ukrašavali svoje radove. Svi su nas toplo primili i pozdravili jer, kako nam kaže Stipe, ovdje je uvijek dobro i veselo društvo. Za kraj su nas svi srdačno pozdravili, a Stipe je podijelio s nama dojmove o današnjem danu :

‘Već nam je došlo nekoliko ljudi. Malo sam uzbuđen. Lijepo smo ih pozdravili s dobar dan, izvolite, pogledajte naš centar i uživajte u našim lijepim radovima, a teta Jasenka je ostavila i par knjiga koje gosti mogu pogledati. Ovaj centar je ugodan centar kojeg mi kao djeca pohađamo, puno je tu ljubavi i prijateljstva, tu smo svi isti, svi radimo uvijek nešto i neka ovako ostane do kraja ovog mjeseca i dalje.’

dan_otvorenih_vrata_4

ferata@ferata.hr
0997370409