semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Danas počinju 63. Dani Vučkovića dječje alke

Autor/ica
Objavljeno: 17 kolovoza, 2018
vuckovica_djecja_alka

Natjecanjem za Baru danas u 18 sati službeno počinju 63. Dani Dječje Alke Vučkovića.

Dok 18 malih alkarića svakoga dana u poslijepodnevnim satima trče od koštele niz ulicu prema alki, pripremajući se za nadmetanja, oni stariji, svaki na svojim zadaćama, provode posljednje pripreme kako bi Vučkovića fešta bila organizirana onako kako to i priliči.

Gostujući danas u programu Hit radija, predsjednik Udruge Dječje Alke Vučkovića Josip Vučković Bećo kazao je kako su pripremne aktivnosti pri kraju i sve će biti spremno za početak današnje Bare.

‘Radi se po cijeli dan i pripremamo se kako bi priredili svim našim gostima dobru feštu, a posebno za naše alkariće. Bara počinje danas u 18 sati, a nakon toga svoju će trku imati žene Vučkovića. Kad to završi, uz podjelu ribe prisutnima, nastupit će grupa Piromani. Čoja je sutra u 18 sati, zatim je na programu trka veterana koja se trči u čast našem nedavno preminulom članu Vajsti. Nakon natjecanja, na dnu sela, posjetiteljima ćemo ponuditi vojnički grah, a nastupit će Sinjske mažoretkinje, KUD Sinj, gruba Uzbuna, a imat ćemo i lutkarsku predstavu’, kazao je Bećo Vučković.

Bećo dodaje je nedjelja, dan 63. Vučkovića dječje alke, prepun događanja.

‘U 6 sati pucat će mačkule s Gomilice, vojvodin ađutant će u kočiji obići Sinj i Brnaze i pozivati na Alku, zatim će na trkalištu biti sat povijesti, a u 9,30 bit će sveta misa u groblju Svetog Nikole. U 16,30 sati je okupljanje povorke kod Mikake, zatim službeno fotografiranje i u 17,30 počinje Alka. Nakon Alke, uslijedit će zabava na dnu sela, uz podjelu pića i arambaša te nastup grupe Uzbuna’, kazao je Josip Bećo Vučković.

Mali alkarići Agica alajčauš,Apaćii ađutant Đon Vejn kazali su kako su oni spremni za ove alkarske dane te pozivaju sve da ih dođu pogledati u Vučkovića i da uživaju u alkarskim svečanostima.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh