BANNER FERATA

Deveti susret Udruge maloljetnih dragovoljaca Republike Hrvatske

Autor/ica
Objavljeno: 6 listopada, 2014
susreti_dragovoljaca03

Tekst i foto: Filip Ratković

Na poligonu BZ Patriot u Dabru ovaj vikend u trodnevnom druženju održan je 9. sportski susret udruge maloljetnih dragovoljaca RH.

Oko stotinjak predstavnika gotovo svih županija i branitelja iz HVO-a, te ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata prvog dana druženja podnijeli su izvješća o svojim aktivnostima kojih nije manjkalo. Prednjačili su u humanitarnom radu posebno u poplavama pogođenom kraju Županjske posavine. Još i sada njihovi članovi rade kod obitelji poplavama pogođenim krajeva Gunje i okolice. Nekoliko njih dobilo je i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 5.000 kuna, dok su mnogima dostavljeni paketi humanitarne pomoći. Veze koje su utemeljili kroz ratna djelovanja, krv i znoj, ostaju u ovim mladim ratnicima koji, na žalost, još nisu ozakonili svoja prava koja im pripadaju kao i svakom hrvatskom branitelju. Ovu nepravdu nastojat će izboriti i ozakoniti kroz institucije hrvatske države za koju su se borili, a mnogi na žalost i položili svoje mlade živote.

Prema riječima predsjednika udruge MDDRH Marija Vujevića Vegija, iskren i požrtvovan rad za svakog našeg člana bit će vodilja za sve nas do konačnog ostvarenja naših ciljeva i pravednog statusa za sve maloljetne dragovoljce. Ovo je deseta godina našeg novog ustroja i djelovanja te želimo da sve podružnice pohvale najaktivnije članove koji prednjače u aktivnostima koje pridonose radu Udruge i gradu iz kojeg dolaze. Ovom prigodom posebnu zahvalu dobili su članovi užeg predsjedništva g. Enver Arnautović i g. Damir Besednik.

Na radnom dijelu predstavljena je i nova članska iskaznica udruge, a poslije se pristupilo športskom natjecanju. Maloljetni dragovoljci odmjerili su snage u četiri kategorije i ostvarili slijedeće rezultate:

Veslanje:
1. mjesto Podružnica Požeško-slavonske županije
2.mjesto Podružnica Splitsko-dalmatinske županije
3.mjesto Podružnica Bjelovarsko-bilogorske županije

Potezanje konopa:
1.mjesto Podružnica Bjelovarsko-bilogorske županije
2.mjesto Podružnica Splitsko-dalmatinske županije
3.mjesto podružnica Požeško-slavonske županije

Balote:
1.mjesto Veterani 126.brigade
2.mjesto 1.HGZ
3.mjesto Podružnica Šibensko-kninske županije

Airsoft:
1. mjesto Središnjica udruge MDDR RH
2. mjesto Podružnica Bjelovarsko-bilogorske županije
3. mjesto Podružnica Osječko-baranjske županije

U radnom i športskom druženju najviše uspjeha imali su članovi podružnice Bjelovarsko-bilogorske županije koji su zavrijedili pobjednički pehar i niz priznanja za ostvarene uspjehe.

Ovo lijepo športsko okupljanje podružnica maloljetnih dragovoljaca Hrvatske pomoglo je Ministarstvo branitelja, Grad Zagreb, SDŽ i Grad Sinj.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh