ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Dicmanjani spremni za proslavu Dana Općine i blagdana svetih Jakova i Ane

Autor/ica
Objavljeno: 22 srpnja, 2021
petar maretic

Mještani Općine Dicmo pripremaju se za proslavu Dana Općine i blagdana svojih nebeskih zaštitnika svetoga Jakova i svete Ane.

Načelnik Dicma Petar Maretić kaže kako proslavu želi pokloniti svojim sumještanima, zato ove godine neće imati svečanu sjednicu Općinskog vijeća nego su sredstva usmjerena prema organizaciji bogatog kulturno-umjetničkog programa.

U subotu, 24. srpnja u 19 sati upriličit će se polaganje vijenaca za sve poginule branitelje na groblju Dicmo. Središnji dio program održat će se u nedjelju, 25. srpnja, na blagdan svetoga Jakova. U 10 sati i 30 minuta služit će se svečana sveta misa s procesijom koju će predvoditi nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić. Poslijepodnevna sveta misa služit će se u 18 sati, kada će biti i okupljanje kulturno-umjetničkih društava ispred crkve. U 20 sati počet će Večer folklora i nastup kulturno-umjetničkih društava na školskom igralištu, a od 22 sata uslijedit će koncert Siniše Vuce i gostiju. Ulaz je besplatan, a događanja će se odvijati u skladu s epidemiološkim mjerama.

I ove godine Općina Dicmo dodijelit će priznanja zaslužnim mještanima.

‘Sutra u 10 sati uručit ćemo nagrade zaslužnim pojedincima povodom Dana Općine Dicmo. Odlučili smo ove godine nagraditi Ivana Despotovića koji je preko 100 puta darovao krv. Nagradu ćemo uručiti i Stanku Vojkoviću, dugogodišnjem predsjedniku Kluba dragovoljnih davatelja krvi Dicmo te našoj sportašici Nini Simić koja je u svibnju na natjecanju osvojila zlatnu medalju u judu’, kazao je načelnik Dicma Petar Maretić.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh