fruhwald

Dicmo: Održana sjednica Stožera civilne zaštite

Autor/ica
Objavljeno: 7 travnja, 2021
civilna zastita dicmo

U Općinskoj vijećnici Općine Dicmo danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite vezano za provedbu posebnih mjera zaštite od interesa za Republiku Hrvatsku u 2021. godini.

Na sjednici su članovi upoznati s Planom rada Stožera za zaštitu i spašavanje u požarnoj sezoni u 2021. godini, s Planom operativne provedbe programa aktivnosti zaštite od požara u 2021.godini za područje Općine Dicmo.

Također se na ovoj sjednici prezentirao Plan aktivnog uključivanja svih subjekata zaštite od požara na području Općine Dicmo, Plan motrenja čuvanja i ophodnje otvorenog prostora i građevina za koje prijeti povećana opasnost od nastajanja i širenje požara.

Razmotrene su i točke financijskog plana osiguranih sredstava za provođenje tijekom protupožarne sezone,te prijedlog zapovjednog mjesta kod zapovijedanja i koordinacije kod većih požara.

Sve predviđene točke su jednoglasno usvojene. Sjednici su nazočili članovi Stožera civilne zaštite Općine Dicmo, predstavnici HGSS-a, DUZS-a, policije, vatrogasaca i Crvenog križa.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh