HEP Hrvatska

Dicmo: Potpisan Ugovor za građenje i opremanje Tematskog parka

Autor/ica
Objavljeno: 5 srpnja, 2022
dicmo

Nakon odabira najpovoljnije ponude te isteka zakonskog roka mirovanja, danas je u općinskoj vijećnici općine Dicmo, općinski načelnik, Petar Maretić potpisao Ugovor za građenje i opremanje Tematskog parka ‘Rera’ s građevinskim obrtom PECIĆ Split.

Uskoro se očekuje početak radova, a projektom će se urediti javna općinska površina u središtu naselja bruto površine 1540 m2, kojim će se adekvatno i urbano urediti te interpretirati prostor kulturnog dobra Republike Hrvatske: povijesne željezničke postaje Rera u Dicmu. Istim će se stvoriti pretpostavke za adekvatan razvoj društveno kulturnih događanja i sadržaja, provođenja slobodnog vremena svih stanovnika općine Dicmo i posjetitelja te pokrenuti značajni pomaci u kulturnoj interpretaciji prostora općine Dicmo.

Izvođenje radova i opremanje Tematskog parka ‘Rera’, financira se iz tipa operacije 3.1.1. ‘Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo’. Vrijednost ugovora je 1.004.100,25 kn s PDV-om.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh