miro bulj
hdz banner
sdp

Domovinski pokret Sinj: Skandalozna razina komunikacije gradske uprave i građana

Autor/ica
Objavljeno: 25 veljače, 2021
mirjana babic

Domovinski pokret Sinj oglasio se priopćenjem za javnost u kojem se osvrću na komunikaciju Gradske uprave s građanima. Priopćenje koje potpisuje predsjednica Mirjana Babić prenosimo u cijelosti:

‘Vještina i kvaliteta razmjene informacija između gradske uprave i građana ključna je za dinamiku javnog života u svakom gradu. No, Sinj i naša gradska uprava, evidentno, imaju problema u komunikaciji s građanima. Čak i ono što gradska uprava dobro napravi ne zna na adekvatan način predočiti javnosti. Posljedica toga je da se većina komunikacije između gradske uprave i oporbe odvija u vidu „prepucavanja“ u lokalnim medijima. Nažalost, to je postao i osnovni izvor informiranja za većinu građana, jer više saznaju iz anonimnih komentara na portalima nego iz gradske uprave.

Većina običnih građana na ulicama i dalje ne zna zašto su redovito velike gužve u okolini Doma zdravlja, zašto se ograđuje Piket ili kako se jedan kalašnjikov našao u gradskom poduzeću? Navedena razina javne komunikacije je skandalozna i neprimjerena jednom gradu kakav Sinj želi biti. Još više zabrinjava činjenica što Grad na platnom popisu pored 41 djelatnika i 3 dužnosnika ima i osobu zaduženu za protokol i odnose s javnošću. Vojsku djelatnika iz proračuna godišnje plaćamo preko 6 milijun kuna. Za taj iznos zaslužujemo barem kompletnu, istinitu, pravovremenu i nedvosmislenu informaciju o stanju u Gradu, gradskim poduzećima i projektima. Ili gradska administracija misli kako nema kome polagati račune za svoj rad?’

Predsjednica Mirjana Babić

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh