trilj
vrlika
baner donlic

Đula: Oni koji nisu prihvatili rebalans Proračuna su protiv izgradnje vrtića!

Autor/ica
Objavljeno: 23 lipnja, 2022
dusandula

Načelnik Otoka Dušan Đula danas se, gostujući u programu Hit radija, osvrnuo na neizglasavanje rebalansa Proračuna za 2022. godinu.

Rebalans Proračuna bio je točka dnevnog reda na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Otok, a njime se trebalo preraspodijeliti oko 6,5 milijuna kuna. Protiv rebalansa Proračuna bili su oporbeni vijećnici te tri vijećnika s NL Dušana Đule.

Načelnik Đula kaže kako su oporbeni vijećnici i tri vijećnika s njegove liste ovakvom odlukom glasovali protiv dogradnje, odnosno izgradnje novog dječjeg vrtića. Podsjetio je da je u planiranom Proračunu za vrtić osigurano 1 milijun kuna, te da je rebalanskom za tu stavku preraspodijeljeno dodatnih 3,5 milijuna kuna.

‘Unatoč tome vrtić će se graditi i uskoro će natječaj za vrtić biti objavljen. Moram reći i da će vrtić u Rudi, koji je ove godine radio u jednoj smjeni, iduće pedagoške godine raditi u dvije smjene i da će sva djeca s područja Općine Otok i iduće godine biti upisana u vrtić’, kazao je Đula.

U rebalansu proračuna bilo je još nekoliko stavki i to 200 tisuća kuna za Otočko ljeto, 500 tiusća kuna za kupnju zemljišta i komunalno opremanje za mlade, 650 tisuća kuna za za nabavku opreme za DVD Otok, 500 tisuća kuna za otkup zemljišta na ŠRC Gola Brda, 100 tisuća kuna za nabavu klimatizacija za mrtvačnice, 100 tisuća kuna za kupnju Caddy-ja za komunalne redare, 120 tisuća kuna za projekt izgradnje šetnice uz Cetinu za koji je potpisan ugovor sa Županijom SD, 200 tisuća kuna za održavanje lokalnih cesta, odnosno rekonstrukciju ceste kroz staro selo Udovičiće te 150 tisuća kuna za komunalnu opremu, odnosno kupnju čistilice, 500 tisuća kuna za gradnju grobnice.

‘Osim toga, rebalansom su bila planirana i sredstva za katastarsku izmjeru, jer država sufinancira usklađivanje katastra i zemljišnih knjiga, kako bismo te obveze oslobodili naše sumještane’, dodao je Đula.

Cijeli razgovor s načelnikom Dušanom Đulom možete poslušati OVDJE.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh