Đula: Općina Otok je posljednjih godina napravila veliki iskorak

Autor/ica
Objavljeno: 13 travnja, 2021

Gostujući u programu Hit radija, načelnik Općine Otok Dušan Đula najavio je nastavak realizacije planiranih komunalnih projekata na području svih općinskih naselja.

Nakon izgradnje nogostupa kroz naselja Gala i Udovičići, u planu je izgradnja nogostupa kroz naselje Ruda, u dužini od oko 3 kilometra te u zaseoku Živinić, u dužini od 630 metara.

Nastavlja se i sa sanacijom i uređenjem nerazvrstanih cesta, između ostaloga u zaseocima Grgati i Bilokapići, Strana 1 i Strana 2 te Blace, kao i uređenjem poljskih puteva na području Stražbenice, Bitunjskog brda i Galjskog polja.

Načelnik Đula kazao je kako se ide u nastavak uređenja Planinarskog doma Orlovac, za čiju su drugu fazu uređenja sredstva osigurana putem natječaja LAG-a Cetinska krajina.

Općina Otok nastavlja i s financiranjem sportskih i kulturnih udruga, kao i stipendiranjem svih studenata. Đula ističe kako Općina Otok svim korisnicima redovito isplaćuje namijenjena proračunska novčana sredstva.

‘Uz sve to Općina Otok je nabavila halu za naše boćare, naše prvoligaše, koja će na raspolaganju biti i drugim udrugama. Osim toga, nastavljamo s postavljanjem i uređenjem streetworkaut parkova, kojih je ukupno 5 na području naših naselja, a u Segetu gradimo pravi mali sportski centar, s malonogometnim igralištem, koševima za košarku, prostorom za tenis. Ulažemo i u druge udruge. kako je epidemija koronavirusa utjecala na rad našeg KUD-a Krenica Gala, članovi Društva nisu mirovali, već su ovo vrijeme iskoristili za obnovu narodnih nošnji’, kazao je Đula.

Načelnik Dušan Đula je istaknuo kako je Općina Otok u posljednje četiri godine napravila veliki iskorak na svim planovima. Kazao je kako će i dalje nastaviti s demografskim mjerama, besplatnim vrtićem za svu djecu te da je u planu otvaranje i jaslica.

Gostovanje Dušana Đule u programu Hit radija možete preslušati OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh