svabo

Dušan Đula pozvao na proslavu Dana Općine Otok i blagdana sv. Luke

Autor/ica
Objavljeno: 13 listopada, 2021
dusan djula

Uoči Dana Općine Otok, koji se obilježava na blagdan svetog Luke, 18. listopada, zaštitnika župe i mjesta, u programu Hit radija danas je gostovao načelnik Otoka Dušan Đula.

Načelnik Đula podsjetio je na neke najvažnije projekte koje je Općina Otok pokrenula posljednjih godinu dana. Jedan od njih je projekt Aglomeracija Trilj, Otok i Dicmo, koji spada u velike i značajne infrastrukturne projekte sufinancirane EU sredstvima, a koji uključuje ulaganja u rekonstrukciju i dogradnju sustava javne vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda na području aglomeracija Trilj, Otok i Dicmo. Đula je istaknuo kako će, nakon Trilja, građevinski radovi uskoro početi i na području naselja Otok.

‘Moram kazati da je na području Općine Otok u posljednje vrijeme izgrađeno 10-ak kilometara nogostupa prema Kosincu s jedne strane i prema Grabu s druge strane. Gradi se i nogostup u naselju Ruda, a paralelno s njim u tijeku je i sanacija prometnice kroz to naselje. Nastavit ćemo ulagati u sanaciju poljskih i brdskih puteva na cijelom našem području, postavljamo i led rasvjetu’, kazao je Đula.

Načelnik je kazao i kako je zadovoljan što su sva djeca s područja Općine Otok ove godine upisana u vrtić, koji je besplatan za sve polaznike te je najavio gradnju novoga vrtića.

‘Ove smo godine otvorili jedno odjeljenje vrtića u područnoj školi u Rudi, a vjerujem da će uskoro početi i izgradnja novoga vrtića s jaslicama, uz zgradu postojećeg vrtića. Ukoliko ne prođemo na natječajima, vrtić ćemo graditi općinskim novcem’, dodao je Đula.

Gostujući u programu Hit radija načelnik Đula pozvao je sve Otočane i njihove goste da sudjeluju na proslavi Dana Općine Otok i blagdana svetog Luke.

Proslava Dana Općine počinje u petak, 15. listopada kada će u jutarnjim satima na Trgu dr. Franje Tuđmana biti upriličena prezentacija izrade otočke lađe te Žabarijada – natjecanje žaba u skoku u dalj. Istoga dana u 11,30 sati bit će polaganje cvijeća i svijeća, a u 12 sati će početi Svečana sjednica Općinskog vijeća.

U subotu, 16. listopada na općinskom Trgu, s početkom u 20 sati koncert će održati Sinovi Hercegovine, a dan poslije, od 18 sati na istom mjestu nastupit će kulturno-umjetnička društva.

U ponedjeljak, na sam blagdan svetog Luke, svete mise će biti služene u 8 sati, 10,30 te u 16,30 sati.

n

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh