BANNER FERATA

Dvadesetak planinara sudjelovalo u noćnom usponu na vrh Kamešnice

Autor/ica
Objavljeno: 13 kolovoza, 2018
nocni_uspon1

Izvor: PD Jelinak Trilj

U organizaciji PD Jelinak – Trilj održan je noćni uspon na najviši vrh Kamešnice, Konj 1856 m/nv. Uspon je organiziran povodom dana svetog Lovre ili događanja popularno u narodu nazvanog ‘suze svetog Lovre’.

nocni_uspon3

U sumrak 11. kolovoza uz članove domaćina i organizatora PD Jelinak -Trilj, kod planinarskog skloništa ‘Sveti Mihovil’ okupili su se planinari HPD Kamenar – Šibenik , HPD – Imotski i PD Sv.Jakov – Bitelić. Uz prijetnju kišnih oblaka i glasne grmljavine svetog Lovre, krenulo je 25 planinara u noć, u Kamešnicu, na Konj. Al brzo je sveti Lovre grmljavinom rastjerao oblake, a nebo okitio zvjezdama i tako planinarima podario ugodnu i prelijepu noć, užitak noćnog uspona kakv se ne zaboravlja.

nocni_uspon4

‘Noć u visokoj bukovoj šumi, na planinskim proplancima i na samom vrhu je nešto preljepo i teško opisivo. Pogled unatrag na kolonu gdje vidite samo svjetla čeonih lampi na glavama planinara stvara osjećaj kao da ste u filmu sa svemircima koji vam se odnekud iz noći pojavljuju i primiču. Oko pola noći popeli smo se na vrh, na Konj, a dobri sveti Lovre od sreće je zaplakao i nagradio nas svojim suzama . Da bi mu bili zahvalni, družili smo se sa sv. Lovrom i uživali u predivnom ponoćnom ugođaju planinskog vrha više od jednog sata. Zahvalili smo se svetom Lovri na grmljavinom rastjeranim oblacima, nebu okićenom bezbrojnim zvjezdama i naravno njegovim daleko poznatim suzama, kao i na sretnom usponu i povratku s vrha te na ugodnom društvu. Nekoliko planinara ostalo je na samom vrhu u dva šatora ispratiti noć i suze svetog Lovre do svitanja. Zahvaljujemo prijateljim iz HPD Kamenar -Šibenik, HPD-Imotski, PD Sv. Jakov Bitelić i naravno našim članovima na sudjelovanju. Nadamo se iduću godinu još većem odazivu i još boljoj organizaciji’, kazao nam je A.Tonći Pešo, tajnik PD Jelinak Trilj.

nocni_uspon2
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh