ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Edi Radan: Sinj je uvijek imao razvijenu glazbenu scenu, likovnjaci su se teže snalazili

Autor/ica
Objavljeno: 3 travnja, 2021
edi radan

U emisiji ‘Naša dica’ Hit radija gostovao je akademski kipar i magistar teologije, Sinjanin s varaždinskom adresom, Edi Radan.

Radan je govorio o svom odrastanju u Sinju, vrtićkim danima kada je i otkrio talent za slikanje, pripremama za Umjetničku akademiju u Splitu te o svom životu u Varaždinu gdje danas radi kao profesor.

Istaknuo je kako je u Sinju uvijek bila razvijena glazbena scena, ali su se likovnjaci, kojih ima zavidan broj, puno teže snalazili na sceni. Tako je njegova zamisao i bila da pomogne razvoju kulturne scene zbog čega je i krenuo u osnivanje Udruge za promicanje suvremene umjetnosti (UPSUS) čiji je bio i prvi predsjednik.

Životni put ga je odveo prema sjeveru, tako je u Zagrebu završio Filozofsko-teološki Institut Družbe Isusove i postao magistar teologije, a sada razmišlja i o upisu filozofije na istom fakultetu. Trenutno radi na relaciji Varaždin-Čakovec i zadovoljan je, kaže, gradovima i mogućnostima koje mu pružaju. Aktivan je u ‘Međunarodnom društvu za klinički bioetku’, udruzi ‘Obnova’, a član je i HDLU Međimurske županije. Namjera ovoga mladog umjetnike je ostvariti kulturnu suradnju Grada Sinja i međimurskih umjetnika, organizirati izložbe te raditi na razmjeni iskustava.

Istaknuo je važnost skulptura u javnom prostoru i napomenuo koliko je važna komunikacija s umjetnicima. Rekao je kako bi u budućnosti i on želio, ako bude prostora, napraviti svoju skulpturu koja bi donijela dodatnu vrijednost kulturnom razvoju Sinja.

Pozvao je sve mlade, talentirane osobe koje se namjeravaju baviti umjetnošću i one koji se pripremaju za prijemne ispite na akademijama da mu se slobodno jave kako bi im mogao pomoći.

Emisiju ‘Naša dica’ možete poslušati na linku:

Preslušavanje

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh