TOMMY mel

Ekipe GD CK Sinj na Međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa

Autor/ica
Objavljeno: 12 travnja, 2024
Trogir

Grad Trogir u subotu, 13. travnja domaćin je održavnja Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa, na kojem će nastupiti i ekipe GD CK Sinj.

Natjecanje obuhvaća provjeru znanja o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pravima djeteta, Hrvatskom Crvenom križu i aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa te provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

Na natjecanju sudjeluje 12 ekipa podmlatka i 10 ekipa mladih društava Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Sinj također nastupa u dvije kategorije koje će prestavljati naše društvo.

Natjecanje se prema pravilima odvija u dvije kategorije i to kategorija Podmladak za učenike osnovnih škola, te kategorija Mladež za učenike srednjih škola.

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj predstavljaju Ekipa podmlatka – Osnovna škola fra Pavla Vučkovića Sinj s mentorom Filipom Ratkovićem, a u kategoriji mladeži ekipa iz Tehničke industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju s mentorom  Ištvanom-Miškom Kerekeš.

Natjecanja mladih HCK održavaju se od 1996. i na njima je do sada sudjelovalo više od 120 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola. Najveći broj volontera pridružuje se Hrvatskom Crvenom križu upravo nakon natjecanja mladih.

Cilj ovog natjecanja nije  primarno rezultat  već animiranost što većeg broja mladih osoba da se upozna s osnovama pružanja prve pomoći.

ferata@ferata.hr
0997370409