Eko koraci učenika OŠ Neorić-Sutina

Autor/ica
Objavljeno: 24 svibnja, 2023
os neoric

Izvor: OŠ Neorić-Sutina

Osnovna škola Neorić-Sutina, Neorić  uključila se u 4. Nacionalnu kampanju sadnje stabala 2022. u Republici Hrvatskoj.
U sklopu kampanje uključili su se u Europski tjedan globalnog obrazovanja i sudjelovali u online edukaciji (‘Sadnja i njega stabala’ te ‘Osnivanje školskih vrtova’ prije početka sadnje). Rasadnik ‘Botanički vrh’ iz Žrnovnice donirao je školi 5 sadnica (2x trešnje, višnju, nar i nashi – kombinacija jabuke i kruške).

os neoric

Ravnateljica, učiteljice RN, domar i učenici RN u trećem mjesecu ove godine posadili su sadnice u školskom vrtu. Od velike pomoći bila je online edukacija Sadnja i njega stabala prije početka sadnje. U GIS portal kampanje za sadnju stabala UZSNP mapirali smo naš poligon sadnje. Cilj ovog projekta je podizanje ekološke svijesti i odgovornosti učenika u ublažavanju posljedica klimatskih promjena.

Škola je uključena i u projekt ‘Mali koraci zelene energije’ 2022./2023. Projekt je namijenjen učenicima osnovnih škola. U projektu su sudjelovali učenici 5. i 6. razreda.

Sastoji se iz dva dijela .

  1. Lego WeDo radionice, unutar škole.
  2. Edukativni izlet u vjetro park Ogorje.

Sve potrebno za projektne aktivnosti osigurala je agencija Tri punta i njihov stručni tim mentora, uz pratnju dvije učiteljice OŠ Neorić-Sutina. Cilj projekta je poticanje razvoja digitalnih i ekoloških kompetencija kod  učenika

ferata@ferata.hr
0997370409