ALKARIC

Ema Buljan: Bavite se onim što volite i uspjeh neće izostati!

Autor/ica
Objavljeno: 15 svibnja, 2021
ema buljan

U emisiji Hit radija ‘Naša dica’, danas je gostovala dobitnica Oskara znanja Ema Buljan, učenica 4. razreda Gimnazije Dinka Šimunovića u Sinju.

Ema je Oskar znanja dobila za školsku godinu 2019./20., za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz geografije, u kategoriji 3. razreda, za koje ju je pripremala njena mentorica Danijela Omrčen-Loko, prof.

Oskar znanja je najveća i najznačajnija nagrada kojom Agencija za odgoj i obrazovanje već 16 godina nagrađuje najbolje učenike i nastavnike osnovnih, srednjih, glazbenih i umjetničkih škola u Hrvatskoj. Ove godine dobila su ga 282 učenika i 192 mentora iz cijele Hrvatske, među kojima je, osim Eme, i Julija Smoljo, učenica 1.b razreda Franjevačke klasične gimnazije u Sinju, koja je u šk. god. 2019./20. osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju u poznavanju njemačkog jezika za osnovne škole.

Ema je sudjelovala je na više županijskih natjecanja – iz geografije, povijesti, kemije, biologije, fizike, hrvatskog, latinskog i francuskog jezika, a od 7. razreda osnovne škole bila je na čak 6 državnih natjecanja iz geografije i 2 iz francuskog jezika. Osim redovne škole, završila je i osnovnu glazbenu školu, predmet gitara i to u Glazbenoj školi Jakova Gotovca Sinj, Područno odjeljenje fra Anđelka Milanovića Litre u Otoku.

Gostujući u programu Hit radija otkrila je kako u slobodno vrijeme, kojeg kako kaže ima dosta, rado čita knjige, sluša glazbu, gleda filmove i prati kvizove.  Na pitanje ima li neku poruku za mlade, kratko je odgovorila:

‘Moja poruka mladima je vrlo jednostavna: Bavite se onim što volite i uspjeh neće izostati!’

Pred Emom je državna matura, a onda ju čekaju upisi na fakultet. Njena prva želja je, kaže, upisati Molekularnu biologiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Od srca joj želimo uspjeh u školovanju, ali i u privatnom životu.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh