Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Fra Mirko Marić ponovno izabran za predsjednika ogranka MH u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 17 rujna, 2022
fra Mirko

U dvorani Muzeja Sinjske alke danas je održana Izborna skupština Ogranka Matice hrvatske Sinj, na kojoj je za predsjednika Ogranka jednoglasno izabran dosadašnji predsjednik fra Mirko Marić, koji tu dužnost obnaša još od svibnja 2004. godine. Isto tako na skupštini je ponovno za dopredsjednika izabran Marko Duvnjak. Isto tako jednoglasno su izabrani ostali članovi Upravnog odbora, Nadzornog odbora i uredničkog vijeća Cetinskih vrila.

Pozdravne riječi okupljenim matičarima u ime Grada Sinja, gradonačelnika Mira Bulja i svoje osobno ime uputio je dogradonačelnik Denis Bobeta.
U svom govoru čestitao je Ogranku MH na svemu što radi na promociji kulture grada Sinja i Cetinskog kraja te da će kao i do sada Grad Sinj u svemu podupirati i pomagati rad ogranka.

S istim riječima okupljenima u dvorani obratio se predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić koji je istaknu vrlo dobru suradnju Ogranka MH i VAD-a svih ovih godina, izražavajući kako će se ta suradnja nastaviti naglašavajući kako su i prostorije MH u Alkarskim dvorima.

Svojim dolaskom potporu su radu skupštine dali fra Gabrijel Hrvatin Jurišić, fra Neven Pavlinušić te ostale osobe iz javnog života Cetinskog kraja, a neki su pristigli iz Zagreba.

matica sinj

O dosadašnjem radu Ogranka, s posebnim naglaskom na proteklu godinu govorio je fra Mirko Marić, koji je između ostalog kazao kako je jedna od najvažnijih aktivnosti izdavačka djelatnost, ističući kako su od 1990. do danas objavljene 54 knjige, 59 brojeva glasila Cetinska vrila, uz izdavačku, odrađene su i brojne druge važne aktivnosti, kao što su izložbe, seminari, studijska putovanja i slično. Ovom prigodom novi stari predsjednik zahvalio se na pomoći Gradu Sinju, VAD-U, brojnim ustanovama i dobrotvorima koji pomažu rad ogranka.

Na sjednici su podnesena izvješća o financijsko – materijalnom poslovanju Nadzornog odbora koje je podnijela Senka Čaić, te NO kojeg je podnio Kažimir Tomašević, koja su jednoglasno prihvaćena, kao i Plan i program rada za 2023. godinu. U raspravi po izvješćima Ante Čarić je istaknuo kako bi bilo poželjno još djelotvornije potaknuti rad na informatizaciji uspješnog rada putem internetske stranice. Nakon provedenog izbora za govornicu je ponovno izašao fra Mirko Marić, koji je uz zahvalu kazao kako je pozdrave skupštini uputio predsjednik MH Miro Gavran.

‘Hvala na ukazanom povjerenju da i dalje budem na čelu Ogranka MH. Međutim, siguran sam da ima onih mlađih koji se vrlo skoro mogu prihvatiti ove dužnosti. Ja ću do kraja života ostati član MH, isto tako nadam se vrlo brzo kako bi mogli imati izvanrednu izbornu skupštinu i da mlađi preuzmu ovu odgovornost. U svakom slučaju, moja pomoć i ostalih izabranih u vodstvu u onom savjetodavnom smislu bila bi neupitna’, istaknuo je u svom završnom obraćanju novi/stari predsjednik Ogranka MH u Sinju fra Mirko Marić.

matica sinj

ferata@ferata.hr
0997370409