Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Gotovo 200 planinara noćnim usponom savladalo Troglav i dočekalo izlazak sunca

Autor/ica
Objavljeno: 21 lipnja, 2022
Original

U subotu u večernjim satima počelo je okupljanje u planinarskom domu na Vrdovu, u početku laganije, ali kako se bližio polazak prema Troglavu tako je počeo pristizati i sve veći broj planinara željnih avanture i druženja. Dok se brojka povećavala, u domu se osjetila ta atmosfera i uzbuđenje prije polaska što je zapravo i jedan od ciljeva ovako velikih okupljanja.

Oko 23.30 sati predsjednik PD ‘Sveti Jakov Bitelić’ Dražen Buljan uputio je par prigodnih riječi prisutnima, isto tako i pozvao sudionike da se drže uputa vodiča i brinu o vlastitoj ali i sigurnosti drugih sudionika. Velike su bile ambicije i želje svih sudionika dočekati taj izlazak sunca na Troglavu, a ovi prizori nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Čaroban je taj izlazak, i na sreću, držali su se rasporeda i planinari i sunce pa su uspjeli uhvatiti to svitanje.

Fotografija samog izlaska neće nedostajati ali još je ljepši onaj trenutak prije, praskozorje, kada nebo poprimi sve te čudesne boje. Nakon nadoknade kalorija i zajedničke fotografije planinari su se uputili na ručak prema planinarskom domu. Povratak je bio slobodan, od najkraćeg pa do đira preko Puma i V. Duvjakuše.

Bravo za sve sudionike koji su odradili ovaj zahtjevan uspon i hvala svima što ste se odazvali, kažu iz PD ‘Sveti Jakov Bitelić’:

‘Bilo nam je iznimno zadovoljstvo okupiti ovako veliki broj ljudi! Službeni popis kaže 140 sudionika dok prebrojavanja na terenu kažu i do 200 sudionika. Veliko hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog uspona, hvala i članovima HGSS – Hrvatska Gorska Služba Spašavanja Stanica Split Ispostava Sinj, čija su budna oka pazila na sve sudionike! Hvala članovima svih planinarskih društava/udruga/klubova što ste uveličali ovaj događaj!’

ferata@ferata.hr
0997370409