svabo

Grad Sinj legalizirao nelegalno gradilište Gradskog stadiona

Autor/ica
Objavljeno: 13 listopada, 2021
junakovo

Grad Sinj predao je prijavu za početak sanacije nogometnog igrališta uz Gradski stadion NK Junak uz ugradnju umjetnog travnjaka, izvijestili su iz Gradske uprave.

Naime, Ugovor s izvođačem (Jadro d.d.) potpisan je u ožujku 2021., a ukupna ugovorena vrijednost radova s PDV-om iznosi 3.311.194,93 kn. Predviđeno vrijeme izvođenja radova je 6 mjeseci od dana uvođenja u posao izvođača.

Ugovor sa Stručnim nadzorom (Meritum inženjering d.o.o.) potpisan je u svibnju 2021. Ukupna vrijednost iznosi 67.500,00 kn. Rok ovisi o realizaciji Ugovora o izvođenju radova. Kako ovo gradilište nije bilo prijavljeno, niti su ishođeni posebni uvjeti kao ni potvrde Glavnog projekta, gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj bio je prisiljen, zbog prijave gradilišta, pokrenuti novi postupak ishođenja posebnih uvjeta na Projekt.

Ujedno gradonačelnik je naručio i Nalaz sudskog vještaka kojim su utvrđeni izvedeni radovi na sanaciji postojećeg nogometnog igrališta izvedeni prije prijave gradilišta za ovu investiciju.

Završen je postupak potvrde glavnog projekta ‘Sanacije postojećeg nogometnog igrališta uz ugradnju umjetnog travnjaka’, te su dostavom važećeg glavnog projekta s potvrdom stvoreni  preduvjeti za prijavu gradilišta i propisno uvođenje izvođača u posao.

junakovo
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh