mel

Gradonačelnik Bulj primio Sinjske mažoretkinje, najljepše i najveće promotore Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 24 kolovoza, 2023

Foto: Petar Malbaša

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj upriličio je prijem za Sinjske mažoretkinje, viceprvakinje svijeta. Uz zahvalnicu i bukete cvijeća, mažoretkinje će dobiti i nagradu u iznosu od 2 tisuće eura.

‘Sinjske mažoretkinje su najljepše cure na svijetu. Najveći promotori naše kulture i našeg identiteta su naše alkaruše. Ovo je već postalo tradicionalno, prošle su godine bile prvakinje Europe, a ove godine viceprvakinje svijeta, ali za mene kao gradonačelnika, za nas Sinjane i cijeli Cetinski kraj one su svjetske prvakinje i hvala im na svemu. Ovaj iznos je samo nagrada, prema potrebi i prema natjecanjima pomažemo i pomagat ćemo i dalje koliko je god moguće, jer je to naša obaveza’.

Uz 13 mažoretkinja prijemu je nazočila i trenerica Vesna Samardžić koja je kazala da će im nagrada puno pomoći za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će biti održano u Bugarskoj:

‘Od srca se zahvaljujem gradonačelniku na potpori, ne samo sad, nego kroz sve ove godine, i njemu i svim bivšim gradonačelnicima. Mi s Gradom Sinjem imamo vrhunsku suradnju. Za ovu nagradu mogu reći da smo iznimno sretne i to će nam puno značiti jer već za mjesec dana idemo na Europsko prvenstvo tako da ćemo sva sredstva uložiti u taj put kako bi našim roditeljima bilo što lakše. Ovo je Svjetsko prvenstvo trebalo biti održano 2020. godine pa se sad u jednoj godini odvija i Europsko i Svjetsko prvenstvo, troškovi su veliki, ali mi uvijek nekako uz pomoć Grada, Županije, okolnih općina, donatora i roditelja uspijemo ostvariti da se cure natječaju na europsku, a ove godine i na svjetskom nivou’.

ferata@ferata.hr
0997370409