mel VRLIKA LAKE PRAVO MISTO

Gradonačelnik Bulj: ‘Sve radnike treba obeštetiti’

Autor/ica
Objavljeno: 26 svibnja, 2023
MIRO BULJ

U programu Hit radija gostovao je gradonačelnik Sinja Miro Bulj. Komentirao je gradonačelnik nastavak tematske sjednice Gradskog vijeća na kojoj su prihvaćeni Prostorni plan i Generalni urbanistički plan Grada Sinja:

‘Ovo je vrlo bitan dokument, ne samo za razvoj grada Sinja, svi su morali biti svjesni da bez ovoga ne možemo ništa nastaviti raditi. Već sad imamo preko 100 novopristiglih zahtjeva. Zato trebamo ići u nove izmjene, to će ići na Gradsko vijeće, tada treba dati sve prijedloge što treba mijenjati, a onda slijede javne rasprave, jer kad ovaj dokument dođe na Gradskog vijeće onda nema više izmjena’.

Osvrnuo se gradonačelnik i na pitanje radnika Dalmatinke, ali i ostalih radnika koje treba obeštetit:

‘Nama je bitno da se zaposli netko u Dalmatinku, naravno da su mi bitni radnici. Stečajni zakon je katastrofalan. Svi se naplate osim radnika. Radnici su dobili vrlo malo, to svi znamo. Ja ću dati prijedlog na GV, Ministarstvo financija i Vlada moraju dati potvrdu za kredit. Brojni ljudi su ostali bez svojih potraživanja – Autoprijevoz, Ciglana, Sadra, Konkurent, Čilaš, Konfekcija i brojne druge tvrtke, radnici nisu ostvarili svoja prava, to će Grad koštati nekoliko stotina milijuna kuna, a Grad se ne može zadužiti nego 20 posto svojih prihoda. Stoga poslat ćemo ovo Vladi pa ćemo isplatiti sve ljude koji su zakinuti u pljačkama koje su se događale.’

Cijelo gostovanje gradonačelnika Bulja poslušajte OVDJE.

ferata@ferata.hr
0997370409