Banner CORE HIT RADIO

Gradonačelnik Bulj ugostio delegacije Gradova prijatelja

Autor/ica
Objavljeno: 7 kolovoza, 2022

U organizaciji gradonačelnika Grada Sinja, Mira Bulja upriličen je svečani prijem za delegacije Gradova prijatelja. Prijem se održao u parku ispred zgrade Gradske uprave s početkom u 11 sati.

Među njima su bili predstavnici: Grad Vukovar, Grad Đakovo, Grad Zagreb, Općina Barban, Grad Montemarciano (Republika Italija), Grad Sansepolcro (Republika Italija), Općina Posušje, Općina Prozor – Rama, te predstavnici viteških igara. Na alkarskim svečanostima kasnije će se pridružiti i ostale delegacije.

Nakon intonacije Himne ‘Lijepe naše’, minutom šutnje odana je počast svim poginulim braniteljima Domovinskog rata. Poslije toga, gradonačelnik Bulj je održao govor u kojemu je pozdravio sve prisutne, te posebno naglasio da je danas dan vjere, dan tradicije, dan kulture, domoljublja, dan kada slavimo naš identitet. Pričao je o povijesti Sinjana i Cetinskog kraja. Nakon govora, gostima predstavnicima Gradova prijatelja gradonačelnik je uručio poklone, među kojima je i tradicionalna Alkarska crvena kapica. Prijemu su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Grada Sinja Denis Bobeta, predsjednik Gradskog vijeća Petar Župić, kao i savjetnica za protokol i odnose s javnošću Grada Sinja, Božena Romac.

‘Želimo dobrodošlicu svim gostima i da pokažemo da smo dobri domaćini jer to je najbolja poruka. Želimo prikazati identitet, našu tradiciju, kulturu, domoljublje i vjeru utkanu kroz Sinjsku Alku. Svaki gost je dobrodošao, od onog ‘najmanjeg’ pa do samog državnog vrha’ – poručio je gradonačelnik Sinja, Miro Bulj.

U Sinju će se danas okupiti cijeli državni vrh, dolazak su najavili predsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Dolazi i slovenski predsjednik Borut Pahor. Bit će gost Zorana Milanovića, koji je i pokrovitelj Alke. Pozvao je Pahora u cilju internacionalizacije Alke koju provodi Viteško alkarsko društvo.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh