extrametal

Gradski Stožer o novim slučajevima zaraze, korona i u DV Bili cvitak

Autor/ica
Objavljeno: 16 rujna, 2020
covid

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Sinja Igor Vidalina uputio je priopćenje za javnost povodom većeg broja novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Sinja:

Prema danas dostupnim podacima koji su dostavljeni iz Županijskog stožera CZ u 10 sati, na području Sinja potvrđeno je novih 11 slučajeva pojave zaraze koronavirusom.

Također iz Dječjeg vrtića Bili Cvitak Sinj obaviješteni smo kako je jedna odgojiteljica u područnom vrtiću Potočnica Glavice Covid pozitivna, zbog čega je istoj, kao i još jednoj djelatnici vrtića određena mjera samoizolacije. Također prema uputama epidemiologa i cijela vrtićka skupina koju čini 21 dijete je upućena u samoizolaciju o čemu su od strane epidemiologa obaviješteni roditelji djece, a u samom vrtiću je provedena dezinfekcija prostora.

Od ponedjeljka je u Sinju počelo i uzimanje briseva na koronavirus, te je prvog dana uzeto 20 briseva, jučer 44, a danas 46 uzoraka. Brisevi se uzimaju svakog radnog dana od 7 do 9 sati ujutro, uz liječničku uputnicu. Iznimno, testiranje je moguće obaviti i bez uputnice, uz plaćanje i dostavu isprintanog dokaza o izvršenoj uplati. Prije dolaska na testiranje potrebno je uplatiti:
– za Rt Pcr na Sars- COV 2 – 698,00 kuna,
– nadoplata za izdavanje nalaza na Rt Pcr Sars COV 2, na engleskom jeziku 125,00 kuna, (PDV uključen).
Iznos se uplaćuje na račun NZJZ SDŽ, Privredna banka: IBAN:HR3823400091100180529, SWIFT:PBZGHR2X, poziv na broj – OIB osobe.

Zadnjih dana Stožer CZ Grada Sinja u sklopu aktivnosti obišao je sve osnovne škole i vrtiće na području grada i s odgovornim osobama analizirao spremnost za početak školske i predškolske godine te ispunjavanje preduvjeta iz previđenog Protokola za suzbijanje koronavirusa u tim ustanovama.

Također se svakodnevno provodi nadzor nad provedbom nošenja maski u zatvorenom prostoru, kao i ostalih općih protuepidemijskih mjera, u sklopu čega su i obaviještena nadležna tijela (Državni inspektorat i ŽC 112) o uočenim nepravilnostima poput nenošenja maski i velikog broj putnika prilikom prijevoza učenika i putnika u organiziranom i javnom linijskom prometu, kao i nedosljednoj primjeni i osiguravanju propisane distance kod pojedinih ugostiteljskih objekta.

Iz svega navedenog razvidno je kako virus snažno cirkulira u populaciji, te je situacija na području Grada i Županije itekako ozbiljna, a zbog čega će se i mjere nadzora u narednim danima pojačano provoditi. Stoga i dalje apeliramo na građane da se pridržavaju svih propisanih mjera i uputa (higijena, dezinfekcija, distanca od 1,5m i nošenje zaštitnih maski), na razumijevanje i odgovornost.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh