tramax

HDZ-ovci sa skupa u Sinju poručili: ‘Pobijedit ćemo na izborima 11. rujna’

Autor/ica
Objavljeno: 3 rujna, 2016
hdz_skup_02

Nakon Vrlike, Hrvaca, Dicma, Otoka i Trilja, središnji predizborni skup HDZ-a za Cetinsku krajinu održan je sinoć u Sinju.

Velikom broju članova i simpatizera predstavljeni su kandidati na listi za 9. izbornu jedinicu.

Između ostalih, skupu su nazočili nositeljica liste u 9. izbornoj jedinici Branka Juričev Martinčev, 3. na listi potpredsjednik Sabora Ante Sanader, saborski zastupnik i gradonačelnik Trilja Ivan Šipić te župan Zlatko Ževrnja i dožupan Luka Brčić.

U ime vodstva HDZ-a okupljenima se obratio 1. na listi u 10. izbornoj jedinici general Damir Krstičević, koji je pozvao Cetinjane da svoj glas daju HDZ-u. Istaknuo je da je Hrvatska vojska imala sjajne gardijske brigade, ali da je jedna bila udarna – četvrta, te da su sada sve izborne jedinice važne, ali da će udarne za HDZ biti deveta i deseta.

U ime GO HDZ-a Sinj obratio se predsjednik Anđelko Bilandžić, koji je kazao da je HDZ predvođen ministrom Tolušićem više napravio za sinjski kraj u osam mjeseci, nego cijela Milanovićeva vlada za četiri godine, koja je raznim zakonima nanijela veliku štetu Sinju.

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, koji je 10. na listi u 9. izbornoj jedinici, zahvalio je biračima i članovima HDZ-a na potpori na prošlim izborima, te je izrazio uvjerenje da će tako biti i 11. rujna. Istaknuo je da ga žalosti činjenica što pojedinci, koji su nakon prošlih izbora s HDZ-om imali partnerski odnos, sada šalju neprimjerene i neljudske kvalifikacije.

‘To su kvalifikacije koje ne priliče ni vremenu ni trenutku. Hrvatski narod i Cetinski kraj, u demografskom i gospodarskom smislu, su u velikoj krizi i o tome se treba razgovarati. Kvalifikacije o banditima i zločincima su deplasirane i ne najavljuju niti malo svijetlu budućnost.’

Šipić je izrazio nadu da će takva retorika postati prošlost.

‘Vjerujem u partnerski odnos, ovaj put na zdravim odnosima. Mora postojati više međusobnog povjerenja, posebno ovdje u Cetinskoj krajini. Za razliku od onog NE-ĆE-TE, koji je dosta nedefiniran izraz, mi imamo kvalitetniji pristup, a to je MOŽEMO i HOĆEMO.’

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i 3. na listi HDZ-a u 9. izbornoj jedinici Ante Sanader pozvao je članove, simpatizere i prijatelje stranke da ozbiljno shvate izbore i u što većem broju izađu na njih.

‘Hvala vam na potpori svih ovih 26 godina, kao i na prošlim izborima. Iskreno Vas molim da učinimo to još jednom 11. rujna. Mi smo najveća hrvatska politička snaga, mi smo HDZ i narod to od nas očekuje’, kazao je Sanader.

Nositeljica liste, vodička gradonačelnica Branka Juričev Martinčev kazala je da predvodi listu koja je spoj mladosti i iskustva i koja će biti predvodnica HDZ-ovih pobjeda na izborima.

hdz_skup_01
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh