tramax

Hrvace: Proslava 52. godišnjice Male mature

Autor/ica
Objavljeno: 21 rujna, 2014
hrvace_matura

Tekst i foto: Davor Grgat

Već po treći put zaredom sastaju se maturanti iz Hrvaca, koji su davne 1962. završili Malu maturu, i nakon pola stoljeća, evocirali uspomene na teške i burne dane, od kojih su neki posao pronašli i u inozemstvu, pa ih ni ta udaljenost  nije  priječila da se nađu na ovom skupu. 

„Zašto se mi sastajemo“ glasilo je jedno od pitanja, na koje je odgovor dao bivši razrednik Aljoša Vuletić, i konstantirao kako im je danas dobro, i kako jedni drugima pomažu, te kao cilj je sastajati se i družiti te izmjenjivati iskustva i svake godine  provjeravati koliko ih je na okupu,  kako svi  ovi ugodni trenuci i prijateljstva ne bi pali u zaborav. Ovo je naše treće druženje, a u međuvremenu tri učenika su sahranjena i jedna nastavnica, a preko „Slobodne Dalmacije“ objavili smo našu sućut…“ kazao je Aljoša, i izvršio prozivku, na koju su se odazvali.

Jozo Alebić, Seka Batarelo,Miro Bošnjak, Stipe Bošnjak, Pavica Buj, Stanko Čurković, Mate Doljanin, Kata Ivakić, Neda Lekić, Luka Narunica, Mara Medvid, Stipe Radan, Ana Odžak, Slobodan Pletikosić, Dinko Pletikosić, Janko Mađor, Nevenka Mađor, Lenka Stipica, Andrija Vitaljić , Smilja Vukman i Aljoša Vuletić.

Potom je minutom šutnje odana počast preminulim članovima.

Janko  Mađor, jedan od inicijatora ove hvale vrijedne inicijative, govoreći o ponovnom druženju ondašnjih kolega, ustvrdio je kako se  ovim primjerom pokazuje našu ljudskost, pokazujemo našu solidarnost. Pokazujemo koliko smo mi i nakon toliko godina ostali bliski i  prijatelji, što nas krasi i veliča, i zato ustrajmo  i dogodine se sastati u što većem broju, na ponos i diku naše generacije.

To je bila prilika da i oni koji nisu nazočili prijašnjim susretima, kao što je Miro Bošnjak, koji je dugi niz godina proveo u Australiji, gdje je zasnovao i obitelj govorio je o teškim uvjetima rada i života u emigraciji.

Ovo je bila prilika da jedan od organizatora Aljoša Vuletić, okupljenima podijeli kopiju knjige autora dr. fra Stanka Petrova „Gospa sinjska“ – povijest sinjskoga prošteništa, kao doprinos 300. obljetnici Čudotvorne sinjske Gospe.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh