HEP Hrvatska

Ivo Zorica osvojio Baru i desetim trofejem ušao u alkarsku legendu

Autor/ica
Objavljeno: 5 kolovoza, 2022
Ivo Zorica pobjednik Bare

Alkar Ivo Zorica slavio je na ovogodišnjoj Bari i to tek nakon dvostrukog pripetavanja s Mihovilom Župom. Ivi Zorici je ovo ukupno deseti osvojen trofej, čime se na svevremenskoj ljestvici izjednačio s Joškom Marićem

Prva trka je ponudila vrlo dobar nastup alkara koji su ukupno pogodili 30 punata, od čega su Ivo i Ante Zorica, Frano Ivković, Petar Tomašević i Frano Talaja gađali u sridu i time se izdvojili na vrhu uoči druge trke.

Druga trka nije bila na tragu prve što se preciznosti tiče, a ukupan zbroj punata bio je 22. Drugom pogođenom sridom izdvojio se Ivo Zorica, a punat iza njega bili su Mihovil Župa, prošlogodišnji slavodobitnik Alke, te Ante Zorica i Petar Tomašević.

Dlanovi u trećoj trci posebno su se zagrijali pred nastupe alkara koji su u dvije trke prikupili po pet punata. Prvi od njih, Mihovil Župa, sridom je stigao do osam punata, čime je visoko postavio letvicu za one koji su slijedili.

Ivo Zorica Mihovil Zupa Bara

Nakon što su Ante Zorica i Petar Tomašević pogodili u jedan, sve oči bile su uprte u Ivu Zoricu koji je pogotkom u dva izjednačio rezultat Župe i osigurao pripetavanje. Prvi je krenuo Mihovil Župa, ali uslijedio je promašaj. Očekivalo se kako je nastup Ive Zorice tek formalnost, ali ni on nije bio precizan i s pogotkom uništa donio je novo pripetavanje.

U drugom pripetavanju Župa je pogodio u jedan, a Ivo Zorica u dva, čime je stigao do svoje pete Bare i ukupno jubilarnog desetog alkarskog trofeja. Uz ovih pet Bara, Zorica još ima i četiri Čoje i jednu Alku. Do novog velikog trofeja nosio ga je konj Light to dream, koji je ovogodišnja prinova u štali obitelji Zorica.

Pobjednika Bare Viteško alkarsko društvo nagradilo je s 200 centimetara zelenog sukna, brončanom plaketom alke i novčanom nagradom u iznosu od 15 tisuća kuna. Alkarskog momka pobjednika Bare,  Miljenka Lovrića,  VAD je nagradio brončanom plaketom alke.

Josip Jadrijevic adutant

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh