REMAX

Jednake mogućnosti za žene i muškarce na poslu – ključ napretka gospodarstva i rasta nataliteta

Autor/ica
Objavljeno: 23 listopada, 2020
Re kreiraj Split

U Splitu je jučer,  22. listopada javno predstavljen projekt ‘Re-kreiraj posao i život za žene i muškarce’ u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatske zajednice županija i tvrtke SponaCode.

Ciljevi projekta sufinanciranog sredstvima Europske komisije su smanjenje utjecaja stereotipa o muškim i ženskim ulogama na poslu, u obitelji i u društvu, te olakšavanje usklađivanja poslovnih i obiteljskih obveza za svakog pojedinca. U Hrvatskoj danas među nezaposlenima i dalje prednjače žene, nerijetko zbog majčinstva, što usporava napredak gospodarstva i smanjuje demografski potencijal. Nakon Splita javna događanja održat će se u Osijeku i Puli.

Svrha projekta Re-kreiraj posao i život za žene i muškarce je promjena društvenih normi o tradicionalnim ulogama žena  i muškaraca u obitelji i na poslu kako bi se smanjili problemi s kojima se mladi ljudi susreću pri zaposlenju i podizanju obitelji. Projektom se povećava svijest o nejednakoj raspodjeli odgovornosti unutar obitelji i o nesvjesnoj pristranosti poslodavaca uslijed stereotipnih očekivanja. Tako se pri zaposlenju i napredovanju daje prednost mladim muškarcima iako su žene jednako obrazovane i sposobne. Postojanje razlika potvrđuju i službeni podaci o obrazovanju i nezaposlenosti. Od 12,1% nezaposlenih u Splitsko-dalmatinskoj županiji, žene čine 56%, od čega je značajno veća nezaposlenost žena među visoko obrazovanima – 12,4 % u odnosu na 7,3 % muškaraca. Isti trend razlike nezaposlenih po spolu je prisutan u svim županijama, s time da je najmanja razlika u Gradu Zagrebu (48,5 % muškaraca u odnosu na 51,5 % žena, odnosno 3%). dok je najveća razlika u Posavini i Slavoniji, posebno u Vukovarsko-srijemskoj županiji (38,3% muškaraca u odnosu na  61,7 % žena; 23,4%).

Državna tajnica Majda Burić

Sudionike je uvodno pozdravila Majda Burić, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koja se osvrnula na dosadašnje rezultate i buduće planove Vlade u novom mandatu:

‘Ovoj Vladi je usklađenje privatnog i poslovnog života među visokim prioritetima što potvrđuje i činjenica da smo u prošlom mandatu povećali roditeljske naknade za roditeljski dopust za više od 100%, sa 2.400,00 na 5.600,00 kn, a namjera nam je do kraja ovog mandata podizanje tog iznosa na visinu plaće. Isto tako, važno je za ravnotežu privatnog i poslovnog života spomenuti APN-ove kredite, izgradnju i  obnovu više od 500 vrtića te uvođenje produljenog rada u njih 96, program Zaželi za zapošljavanje žena, kao i ovaj projekt kojim radimo na jednakim prilikama za žene i muškarce na poslu i u obitelji.’

Zamjenik župana Ante Šošić

U ime Splitsko-dalmatinske županije prisutnima se obratio zamjenik župana Ante Šošić koji je podržao provedbu projekta riječima:

‘Naša županija svakako podupire ovaj projekt koji afirmira ulogu žena i mladih na tržištu rada. Splitsko-dalmatinska županija je možda i prvak demografskih politika u Hrvatskoj jer smo odavno prepoznali poduzetnice kao važan dio gospodarskog eko-sistema, participiramo i u troškovima vrtića za djecu poduzetnica, a uz program Tu je tvoj dom i naknadu za novorođenu djecu županija je lider u artikuliranju demografskih politika, što je pravac kojim svakako treba ići dalje.’

Predsjednik HGK Županijske komore Split Joze Tomaš istaknuo je kako HGK – Županijska komora Split godinama ustrajno radi na osvještavanju problematike žena u poduzetništvu, poticanju i educiranju žena na ulazak u poduzetništvo, kao i na promicanju jednakih mogućnosti za žene i muškarce u poslovanju.

‘Potrebno je i dalje ulagati napore na povećanju udjela žena u poduzetništvu i na tržištu rada, prvenstveno putempromjene društvenih normi vezanih za tradicionalne uloge žena i muškaraca u obitelji i na poslu, razvijanjem fleksibilnijih radnih rješenja koja će omogućiti bolju usklađenost obiteljskog i poslovnog života te otklanjanjem svake vrste diskriminacije na radnom mjestu’, izjavio je Tomaš.

Predstavljene su i mogućnosti europskim sredstvima financiranog uključenja u MAMFORCE SOCIETY kroz audit – strateški alat kreiranja organizacijske kulture koja omogućuje usklađenje profesionalnih i obiteljskih obaveza te jednake mogućnosti razvoja karijera muškaraca i žena.

‘Smanjene stope bolovanja, veće zadovoljstvo zaposlenih, porast produktivnosti i veći broj žena na rukovodećim pozicijama – rezultati su promjena koje smo kroz audit proveli u 33 organizacije. To su jasni pozitivni pomaci, apsolutno mjerljivi, koji potvrđuju da promišljamo u dobrom smjeru. Zahvaljujući projektu Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce još 20 tvrtki će dobiti priliku poboljšati svoje politike i prakse, te posljedično, što je ključno, i produktivnost, a sve uz EU sufinanciranje’, istaknula je Diana Kobas Dešković, direktorica tvrtke Spona code, koja vodi kompanije kroz promjenu organizacijske kulture kako bi se razvili u radna okruženja koja se ističu kao prijatelji obitelji i žena.

Diana Dešković Mamforce

U sklopu javnog predstavljanja projekta prikazana je predstava ‘Posao i život za žene i muškarce’ Udruge Riječi/Prave/Predstave, u prilagođenom video formatu zbog  aktualne pandemije.

Nakon Splita, javna događanja održat će se u Osijeku i Puli. Uz ostale projektne aktivnosti provest će se MAMFORCE audit i edukacije za poslodavce i zaposlenike u 20 organizacija.

Uz pomoć MAMFORCE metode, koja usmjerava promjenu organizacijske kulture prema uključivom i rodno balansiranom radnom okruženju, u tvrtkama će se identificirati postojeće pristranosti, uvesti organizacijske promjene i prakse koje omogućuju ravnotežu između privatnog i poslovnog života zaposlenih. Pozitivni pomaci i najbolje prakse će dobiti priznanje u obliku MAMFORCE standarda  kao znaka kvalitete za organizacije prijatelje obitelji i žena.

Na kraju konferencije je upućen javni poziv tvrtkama za uključenje u MAMFORCE SOCIETY o čemu više informacija možete naći na web stranici www.mamforce.hr, gdje se nalaze sve informacije o projektu.

Provedbu projekta sufinancira Europska komisija programom REC (Rights, Equality and Citizenship/Prava, Jednakost, Građanstvo). Koordinator projekta je Ministarstvo rada , mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a partneri su Hrvatska zajednica županija i Spona Code. Vrijednost projekta je 324,518.06 EUR, od čega Europska komisija sudjeluje sa 241,675.13 EUR. Projekt se provodi u periodu od 1. lipnja 2020. do  31. svibnja 2022.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh