dani sv mihovila
Magazin Dugopolje

Jelena i Petar Kundid: ‘Ljubav prema motorima naslijedili smo od svog oca’

Autor/ica
Objavljeno: 16 rujna, 2023
kundid

U programu Hit radija emitirana je nova emisija ‘Naša dica’.

Ovog puta gosti su bili brat i sestra Jelena i Petar Kundid, članovi Motocros kluba ‘Cetina’ Grab. U emisiji su govorili o svojoj zaljubljenosti u ovaj sport koji im je usadio otac Ante (Kasni), školi, životu, planovima za budućnost.

‘Počeli smo rano  u vožnji motora. Kad smo imali 5-6 godina već smo vozili. Gledali smo starijeg brata Ivana kako vozi i oca koji nas je jednostavno zarazio ovim sportom’, istaknuli su Petar i Jelena Kundid koja je kazala kako je bilo otpora da ona kao žensko krene u ovaj sport.

Ma nagovarali su me roditelji da nije to za mene. Govorili su da trebam ići u rukomet, odbojku i druge sportove gdje su djevojčice. Međutim, nisam odustajala u nakani da i ja jednog dana sjednem na motor i natječem se kao moja braća’, ispričala je Jelena.

U svojoj dosadašnjoj karijeri osvojili su brojne naslove, utrke, priznanja. Jelena je u dva navrata osvojila brončane medalje na prvenstvima Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Petar je trenutno u Hrvatskoj drugi u poretku klasa MX 450 kubika. Zanimljivo je kako je uz njih uspješan u ovom sportu i najstariji brat Ivan koji je sada u djelatnom sastavu HV-a.

‘Mi smo jedini klub, može se reći od Slunja do Prevlake, koji je organiziran za motocross utrke. Ima pojedinaca ovako koji iskazuju interes za vožnju, ali veća koncentracija klubova i svih natjecanja je u kontinentalnom dijelu Hrvatske’, kazao je Petar.

Uz natjecanja, treniranja i putovanja nije se zaboravila škola niti drugi poslovi vezani za obitelj naglasila je Jelena.

‘Ništa nije teško kada se život organizira, a tako je i nama bilo. Putovanja po Hrvatskoj, natjecanja, takorekuć život na kotačima vikendom onda opet ponedjeljak i poslovi škola i ostalo. Pomažemo roditeljima u svemu kada nam vrijeme dopušta jer svaki dan je svojevrsna borba za bolji život’, kazala je Jelena, podsjetivši između ostalog koliko su samo kokica prenijeli, prodavali s roditeljima na Alkarskom trkalištu i drugim manifestacijama.

Jelena uskoro odlazi u Zagreb na Fakultet šumarstva i drvne tehnologije, a Petar početkom siječnja ukrcat će se na jedan američki kruzer kako bi odradio potrebnu kadeturu, odnosno prvi ukrcaj. Petar je dipl.ing.brodostrojarstva, a stariji brat Ivan dipl.ing. elektro tehnike.

U emisiji su emitirani prilozi u kojima o svojoj djeci govori njihov otac Ante, njihovi prijatelji Ana Ćosić i Ivan Došen.

Emisiju ‘Naša dica’ možete preslušati OVDJE.

 

ferata@ferata.hr
0997370409