trilj
vrlika
baner donlic

Ježević: Održano 21. Otvoreno prvenstvo Dalmacije u raketnom modelarstvu za djecu i mladež

Autor/ica
Objavljeno: 24 svibnja, 2022
ZTD

foto/tekst: Toni Jagnjić

Održano je 21. Otvoreno prvenstvo Dalmacije u raketnom modelarstvu za djecu i mladež 21. svibnja 2022.godine u Vrlici, na terenu Vrlika – Ježević.
Organizator natjecanja je bio Hrvatski astronautički i raketni savez, uz suorganizaciju Zrakoplovno tehničkog društva Sinj i Amatersko raketno astronautičkog kluba Dubrava iz Zagreba. Domaćin natjecanja je bila OŠ Milana Begovića koja je natjecateljima, mentorima i sucima ustupila školsku dvoranu za noćenje.

Natjecanje se održalo pod pokroviteljstvom Grada Vrlike i Turističke zajednice grada Vrlike, a samo natjecanje je otvorila gospođa Dijana Maras, direktorica Turističke zajednice grada Vrlike, dok je nazočne pozdravio Toni Jagnjić iz Zrakoplovnog tehničkog društva Sinj.
Na natjecanju je sudjelovalo 19 natjecatelja osnovnih i srednjih škola, uz potporu 13 mentora, sudaca i tehničke podrške iz Zagreba, Obrovca, Sinja i Splita.
Mladi natjecatelji su se natjecali u dvije nacionalne klase u raketnom modelarstvu za mladež, raketa s padobranom i raketa s trakom, a u obje kategorije je cilj bio postići vremenski što dulji let.

Vrijeme je bilo sunčano i toplo što je išlo u korist mladim natjecateljima. Oni najuspješniji su to i dokazali svojim rezultatima odnosno maksimalno postignutim bodovima. Nakon završetka natjecanja održano je proglašenje najuspješnijih, podjela medalja za pojedinačna mjesta i podjela pehara za ekipna mjesta, te priznanja klubovima za sudjelovanje na prvenstvu.
Zahvaljujemo na potpori Grada Vrlike, Turističkoj zajednici grada Vrlike, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vrlika i Osnovnoj školi Milana Begovića.
Provedba ovog otvorenog prvenstva Dalmacije omogućena je potporom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture kroz financiranje programa javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh