TOMMY mel

Svečano otvoren ‘Job club’ za nezaposlene branitelje

Autor/ica
Objavljeno: 13 studenoga, 2015

Job club1

Tijekom proteklih nekoliko dana kroz program Hit Radija i preko portala Ferata mogli ste čuti i pročitati dosta toga o Job Club-u, projektu Dalmatie Ruralis i partnera. Nazočili smo predstavljanju projekta javnosti i svečanom otvorenju prostorija Kluba te prikupili dodatne informacije o ovom hvalevrijednom projektu.

Osnovni cilj ovog projekta uključivanje je nezaposlenih hrvatskih branitelja na tržište rada, a projekt se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda (u daljnjem tekstu ESF). Kako se to planira učiniti pojasnio nam je predsjednik partnerske udruge u izradi projekta Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Splitsko-dalmatinske županije Dušan Roguljić Zemo:

‘Projekti su napravljeni. Na ovome se intenzivno radilo dvije godine, a zadnju godinu radimo toliko dobro da se došlo do ‘finiša’. Ovo je ciljani projekt, radi se na pomaganju traženja posla za branitelje kroz različite oblike putem Job Cluba. Zamišljeno je tako da branitelj koji je nezaposlen se javi nama pa ćemo mi napraviti ono što bi trebao raditi Hrvatski zavod za zapošljavanje i sad ćemo se fokusirati na tu populaciju. Da im maksimalno pomognemo.’

Job Club

Projekt je široj javnosti predstavljen u Alkarskim dvorima. Prisutnima se na početku prigodnim riječima ispred Grada Sinja obratio v.d. predstojnika Ureda Grada Igor Vidalina kazavši kako grad pruža punu podršku ovom projektu.

Nakon toga, upravitelj Dalmatie Ruralis Stipe Efendić detaljno je pojasnio ciljeve, prilike i snage Job Cluba, ukazujući na mogućnost povlačenja dodatnih sredstava iz ESF-a. Naime, u ESF-u za braniteljsku populaciju i njihove obitelji predviđeno je ukupno 44 milijuna eura, a postoji niz natječaja na koje se moguće prijaviti i koji će uskoro biti objavljeni.

Platforma prema kojoj će Job Club djelovati rezultat je prikupljenih iskustava raznih veteranskih udruga diljem svijeta. Umirovljeni dočasnik HV-a i hrvatski branitelj Dušan Roguljić Zemo prikupljena je iskustva ugradio u osnove realizacije ovog projekta:

‘Bio sam u direktnom kontaktu s pripadnicima veteranskih udruga iz 28 različitih zemalja. Razmijenili smo iskustva i na osnovu toga smo došli do matrice na kojoj ćemo i mi djelovati. Nije nikakvo izmišljanje ‘vruće vode’ nego se radi o praktičnom djelovanju za koje sam siguran da će uspjeti.’

Prostorije Job Cluba koje se nalaze na adresi Luka 19, Sinj svečano su otvorene i blagoslovljene, te počinju s radom. Nezaposlenim braniteljima usluge Kluba bit će dostupne svakim danom od 9 do 14 sati.

job club3

 

ferata@ferata.hr
0997370409