svabo

Josip Grčić: ‘Sve je lijepo, ali fakultet je na prvom mjestu’

Autor/ica
Objavljeno: 9 listopada, 2021
JOSIP GRČIĆ

U novom izdanju emisije Hit radija ‘Naša dica’ danas je gostovao 21-godišnji mladić s Jasenska, svestrani Josip Grčić. Uistinu, svestranost je odlika ovog mladog čovjeka, a to je pokazivao već od malih nogu još dok je bio u vrtiću ‘Blagovijest’ u Sinju, kazao nam je:

‘Nekako sam od malena to zavolio, umjetnost, kreativnost, želja da budem u nečemu što vidim. Dosta toga su mi pomogle časne u vrtiću, imali smo divnih predstava, radionica, druženja, početak kakav se poželjeti može’.

Josip je nastavio svoju priču o onomu što je radio s ostalima u svojoj zajednici na Jasenskom i Čitluku. Govorio je o jednom lijepom vremenu kada je vodio zborove i manifestaciju ‘Dani svetog Franje’ u svom mjestu. Kada je riječ o mnogim aktivnostima u kojima je uključen, Josip je istaknuo kako je to svojevrsna želja mladog čovjeka da vidi gdje se ipak najbolje snalazi i vidi:

‘Nije to neki hir, kako neki misle, i želja za nekim dokazivanjima. Ono što radim uistinu želim biti i nastojim u nekoj poniznosti, bez uveličavanja. Polako se određeni broj aktivnosti i smanjuje jer polako čovjek vidi što mu ono najbolje leži u svemu tome’.

Govorio je Josip i o svom bivšem angažmanu u klapi Cetinjani u Hrvacama, o završenoj Osnovnoj glazbenoj školi, o zanimljivostima novinarstva gdje surađuje s jednim splitskim portalom. Posebno je istaknuo Gradsku glazbu Sinj:

‘Tu sam na određen način skoro desetljeće, najprije kao vježbenik, a od 2015. i kao dio Glazbe, sviram trombon. Tristota Alka, to je nezaboravno, kada sam prvi put javno nastupao kao član Glazbe. Onaj prelazak preko Pijace ispred crkve, pa kada zakoračiš na pržinu trkališta i pogledaš niz trkalište, jednostavno to je nezaboravno. To je veliki trenutak za mene i moju obitelj’.

Istaknuo je Josip zahvalnost za mater i oca, u kojima ima veliku podršku u svemu što radi. Na kraju emisije, Josip je kazao da sve što radi je dobro, no ipak je nešto posebno:

‘Sve je lijepo, i glazba, i zbor, novinarstvo, biti nogometni sudac. Ali sve na jednu, a fakultet na drugu stranu. Ako zdravlje posluži i Bog da, uskoro će stići diploma inženjera s FESB-a i idemo dalje. To je ono primarno u životu, a ostalo ćemo polako stavljati na mjesto koje mu pripada’.

Tijekom emisije emitirani su prilozi o gostu emisije u kojima su govorili Trpimir Martinac, o Josipovom nekadašnjem djelovanju u klapi Cetinjani Hrvace, i Petar Pavlović, predsjednik Gradske glazbe Sinj čiji je Josip aktivan član. Također je emitirana snimka iz arhive Hit radija, o sudjelovanju Josipa Grčića u emisiji ‘Sinjanje’ u veljači 2019. godine.

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh