BANNER FERATA

Jukić: Alkarske svečanosti uspješno odrađene, o govoru Vojvode očitovat će se Časni sud

Autor/ica
Objavljeno: 12 kolovoza, 2015
vad_konferencija

U alkarskim dvorima danas je održana konferencija za novinare na kojoj su predsjednik VAD-a Stipe Jukić i o.d. gradonačelnika Grada Sinja Kristina Križanac govorili o završenim 300.jubilarnim alkarskim svečanostima.

Predsjednik Alkarskog društva Stipe Jukić istaknuo je kako je cijela manifestacija svih alkarskih događanja uspješno odrađena, uključujući i sama alkarska nadmetanja.

‘Ove alkarske svečanosti same po sebi bile su zanimljive. Alka uvijek izazviva veliki interes javnosti, a posebno je to vezano za ovu jubilarnu 300. Alku. Mnogi su željeli doći na Alku i biti dio svečanosti. Alkarsko društvo je uz organizaciju Alke odradilo niz drugih iznimno važnih projekata, u prvom redu promociju dokumentarno igranog filma o Alki i Muzeja alke koji je otvoren na dan Čoje.’

Jukić se posebno zahvalio Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović na pokroviteljstvu i cjelodnevnom boravku u Sinju, a premijeru Milanoviću, ministrima Grčiću i Kotromanoviću, Županiji Splitsko-dalmatinskoj i Gradu Sinju na posebnom angažmanu oko završetka Muzeja alke.

Stipe Jukić je zahvalio i svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji svih aktivnosti oko organizacije alkarskih svečanosti. Jukić je ovom prigodom istaknuo i kako ovakve manifestacije prate i određeni problemi.

‘Unatoč tome što smo povećali kapacitet gledališta i ove godine kronični problem bio je nedostatak ulaznica. Interes je bio veliki i nismo mogli svima udovoljiti u njihovim zahtjevima. U ime VAD-a i svoje ime svima se ispričavam za nastale probleme koje ćemo nastojati za slijedeću Alku otkloniti.’

Predsjednik VAD-a istaknuo je vrlo važnu ulogu medija koji su odlično odradili sve aktivnosti oko praćenja svih aktivnosti vezanih za 300. alkarske svečanosti, posebno HRT-u koji je uz izravne prijenose Čoje i Alke imao niz izravnih javljanja iz Sinja, zatim predstavljanje dokumentarnog filma o Alki i druge sadržaje. Jukić je zahvalio i ostalim medijima, ističući Slobodnu Dalmaciju, Hit radio, Radio Split i portal Feratu.

U ime grada Sinja okupljenim novinarima obratila se o.d. gradonačelnika Sinja Kristina Križanac.

‘Zahvaljujem svima na odličnoj organizaciji ovih svečanosti, a posebno čelnicima VAD-a. Mislim da je Grad Sinj poslao u Hrvatsku i svijet lijepu sliku s alkarskih svečanosti.’

Križanac je posebno čestitala na uspješno odrađenim alkarskim nadmetanjima svim alkarima, alkarskim momcima i Gradskoj glazbi.

Na kraju konferencije novinar Slobodne Dalmacije Toni Paštar predsjedniku Društva je rekao kako po njegovom mišljenju vojvoda Ante Vučić nije u potpunosti obavio svoju dužnost sukladno Statutu VAD-a, a radi se o vojvodinu govoru. Na ovu konstataciju predsjednik VAD-a Stipe Jukić je kazao:

‘Prilikom analize ovogodišnje Alke bilo je na to primjedbi. Od Časnog alkarskog suda Upravni odbor zatražit će očitovanje o tome je li u govoru bilo povrede Statuta VAD-a.’

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh