extrametal

Junak stigao do prvog boda, naredna utakmica protiv Dugopolja s gledateljima

Autor/ica
Objavljeno: 16 rujna, 2020
Junak Croatia

Junak je u susretu s Croatijom stigao do prvog ovosezonskog boda. Imali su Plavi nešto više opasnih situacija, ali u najvažnijim trenutcima nije bilo dovoljno dobrih odluka…

Junak – Croatia 0:0

Sinj – Gradski stadion. Bez gledatelja.
Sudac: Lukša Klaić (Dubrovnik)
Najbolji igrač: Josip Mihovilović (Junak)

Junak: Runje, Vuković, Bašić-Šiško (od 70. Maganić), Jenjić, Andrić (od 62. M. Barać), Mihovilović, Markovina, Bliznac (od 86. Bilić), Vardić, Botica (od 46. Rončević), Jandrek (od 62. S. Barać).

Croatia: Tomić, Bešlić, Šalinović, Dadić, Begić (od 76. Fadić), Karoglan (od 76. Ćapin), Mat. Šuto, Vukoja (od 89. Mar. Šuto), Buble (od 62. Todorić), Milinović (od 46. Jović), Gudelj.

Iz vrlo lošeg, na momente i negledljivog prvog dijela, izdvojili smo tek tri situacije. Prvu smislenu akciju vidjeli smo u 38. minuti, Vukoja je s desne strane povratnom uposlio Bublu koji s 14 metara puca preko gola.

Odgovor Junaka stigao je u 42. minuti, Andrić je s 18 metara pokušao, ali obranio je vratar gostiju. Minutu poslije Andrić je uposlio Šišku koji iz dobre situacije, malo iskosa s 10 metara, puca pored gola.

Zanimljiva je bila odluka trenera Sablića da od starta krene u formaciji 3-5-2, sa Šiškom i Vardićem na krilnim pozicijama, što je na poluvremenu vraćeno na dosadašnjih 4-4-2, pri čemu je Junak djelovao nešto opasnije nego u prvih 45 minuta. Inače, da dodamo, Uprava Junaka odlučila je da Dario Sablić ostane na klupi narednih pet utakmica, nakon čega će donijeti konačnu odluku o njegovu angažmanu.

U 49. minuti Šiško se ponovno našao u prilici, pucao je s 20 metara, ali pored gola. Nešto kasnije Mihovilović je oteo jednu loptu na svojoj polovici, nakon čega je proslijedio na desnu stranu prema Mateu Baraću, ovaj povratno tražio Jandreka kojem lopta dolazi malo iza leđa pa ga je obrana stigla blokirati, da bi iz odbijanca pucao i Mateo Barać, ali preko gola. Isti igrač je pucao i nešto kasnije, iskosa, ali vratar je bio na mjestu.

Dobro je Junak priprijetio i kada je Stipe Barać oteo loptu Šuti i s desne strane prizemno uposlio Maganića kojem je lopta stigla malo iza leđa i velika prilika za vodstvo ostala je neiskorištena. Poslije su i Zmijavčani imali svojih trenutaka, Jović i Todorić su pucali, ali nedovoljno dobro.

Junaka sada čeka nova domaća utakmica, a prvu pobjedu tražit će protiv Dugopolja. Za ovu utakmicu dozvoljen je posjet gledatelja, odnosno trećina stadiona bit će raspoloživa s tim da će svaka druga sjedalica morati biti slobodna.

Tablica:

Tabl
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh