banner stozer cz sinj

Jure Vojković s koktelom Triglav najbolji na ’39. Trofeju Bleda 2017.’

Autor/ica
Objavljeno: 1 lipnja, 2017
jure 5

U hotelu Toplice u slovenskom Bledu održano je Međunarodno natjecanje barmena ’39.TROFEJ Bleda’, u sklopu proslave 50 godina Društva barmena Slovenije.

Na natjecanju su nastupila 22 barmenice i barmena iz Slovenije, Austrije, Estonije, Italije, Crne Gore, Mađarske, Češke, Luksenburga i Hrvatske. Udrugu barmena (HUB) krovnu udrugu barmena Hrvatske prestavljali su: Frano Stjepović – presjednik HUB, Mišo Radin – član Upravnog odbora HUB, Jure Vojković – natjecatelj iz Dicma i Danijel Horvat – natjecatelj iz Zagreba. Zadatak natjecateljima je bio izrada aperitivnog koktela (mix koji se pije prije jela, a treba biti suh i alkoholno jak).

Jure Vojković je osvojio prestižnu nagradu za najbolji stručni rad (award for best professional work). Dicmanjski barmen još jednom je pokazao majstorstvo u spremanju vrhunskih koktela, a ovoga puta Jure je napravio aperitivni koktel naziva Triglav, koji u svom sastavu ima Bombay gin, apricot liker Monin, Campari, Martini Rosso i twist svježe limete, a dekoracija se sastoji od naranče, korabe, tikvice i cvijeta anisa.

Podsjetimo kako je Jure Vojković prošle godine kao najbolji barmen Hrvatske nastupio na Svjetskom natjecanju barmena u Tokiu, prestavljao je Hrvatsku s koktelom Alkar s kojim je osvojio 8. mjesto.

Uz Vojkovića, na Bledu je zapažen rezultat imao mladi barmen iz Zagreba Danijel Horvat.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh