tramax

Jutros prikupljeno 28 doza krvi u prostorijama GD Crveni križ Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 18 rujna, 2015

Darivanje krvi1

Jutros je održana akcija dragovoljnog darivanja krvi u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj. Akciji se odazvalo 38 dobrovoljnih davatelja krvi, a njih 10 zbog manjih zdravstvenih poteškoća nije moglo darivati krv. 

Ovu akciju financijski je potpomogao i saborski zastupnik Jakša Baloević, poznat diljem Dalmacije i Hrvatske po svom humanitarnom djelovanju. Naime, Baloević je donirao 10 000 kuna u svrhu održavanja akcije, a i osobno je jutros posjetio prostorije Crvenog križa Sinj gdje nam je o donaciji kazao:

‘Početkom ljeta sam se odlučio na financijsku pomoć ovakvim akcijama jer sam negdje u novinama pročitao kako je nestalo krvi u KBC-u Split pa sam odlučio potaknuti i ovakvu jednu akciju u suradnji s Crvenim križom. Počeo sam s Crvenim križom Brača, pa Makarske i evo sad u Sinju. Uvijek mi je posebno zadovoljstvo što sam bio u mogućnosti da financijski potpomognem darivatelje krvi.’

Akcijom je zadovoljan i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Sinj Ante Zorica koji se posebno zahvaljuje gospodinu Baloeviću na nesebičnoj donaciji:

‘Evo i danas je osam novih davatelja krvi i to nam je najbitnije, da svaku akciju imamo pet, šest, deset ljudi koji po prvi puta darivaju krv. Ove godine GD Crvenog križa u Sinju imat će 27 akcija diljem Cetinske krajine i očekujemo da ćemo premašiti broj prikupljenih doza od prošle godine.’

Tijekom jutra krv su darivali i mladi i stari, a 10 osoba zbog manjih zdravstvenih problema nažalost nije mogao pristupiti darivanju krvi. Među darivateljima se našla i gospođa Milka, veteranka darivanja koja je ukupno darovala 56 doza krvi tijekom nešto više od dva desetljeća. Darivanje krvi će se održati i sutra u Trilju u restoranu Dalmacija.

Darivanje krvi2
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh