‘Kako čuvamo Dinaru’ – dođite na Biomovo predavanje u Muzej Sinjske alke

Autor/ica
Objavljeno: 1 kolovoza, 2022
biom predavanje

U petak, 12. kolovoza 2022. Udruga Biom organizira predavanje ‘Kako čuvamo Dinaru’ u multimedijalnoj dvorani Muzeja Sinjske alke, u 18 sati, gdje će predstaviti svoje projekte očuvanja prirode i održivog korištenja Dinare. Ivana Selanec, magistra ekologije i zaštite prirode te direktorica ureda udruge u Sinju, ovom će prilikom predstaviti Biomove projekte očuvanja i održivog korištenja Dinare.

Biom poziva sve zainteresirane da se pridruže predavanju – a posebice goste grada Sinja i Cetinske krajine koji će posjetiti ovaj kraj u ove slavljeničke dane – da dođu, upoznaju udrugu i poslušaju što Biom radi na očuvanju Dinare.

Predavanje o Biomovim naporima u očuvanju najdraže nam planine održat će Ivana Selanec, magistra ekologije i zaštite prirode, direktorica područnog ureda Udruge Biom u Sinju.

Osim predavanja, u Sinju će posjetitelji imati priliku i pogledati izložbu ‘Povratak prirodi’ projekta Dinara back to LIFE i to u dva termina – u nedjelju, 7. kolovoza od 19 do 22 sati, kao i u petak, 12. kolovoza od 9 do 12 sati, na adresi Matića ulica 12, Sinj.

Biom je najveća organizacija za zaštitu ptica u Hrvatskoj te jedna od vodećih članskih i volonterskih organizacija za zaštitu i istraživanje prirode u našoj zemlji. Glavna zadaća Bioma je očuvanje prirode za dobrobit sadašnjih i budućih generacija.

S aktivnostima na terenu Udruga Biom je prisutna u gotovo svim krajevima Hrvatske te je u 16 godina postojanja provela više od 300 različitih projekata za očuvanje bioraznolikosti. Danas je Biom profesionalna organizacija koja uspješno provodi brojne domaće i međunarodne projekte za očuvanje prirode i bioraznolikosti.

Predavanjem u Sinju Biom želi predstaviti svoj rad na području Dinare, ukazati na prijetnje s kojima se priroda na Dinari suočava te koja je uloga udruge u njenom očuvanju. Prezentirat će i vrijednosti koje priroda pruža ljudima i time osigurava suživot ljudi i prirode na najvišoj hrvatskoj planini, koja je oduvijek imala posebno mjesto u srcima naših građana.

Kako se možete uključiti i podržati rad Udruge Biom provjerite na sljedećem linku – https://www.biom.hr/ukljuci-se

ferata@ferata.hr
0997370409