Kekez Poljak: Održavanje će početi čim budu prikladni vremenski uvjeti

Autor/ica
Objavljeno: 27 siječnja, 2021
poljski put

Nakon nekoliko objavljenih članaka o (ne)održavanju poljskih puteva u Sinjskom polju, iz Grada Sinja dobili smo odgovor na pitanja vezana za ovu temu.

Krajem prošlog tjedna pročelnici Jeleni Kekez Poljak poslali smo mail u kojem smo pitali zbog čega Grad nije reagirao po zaprimljenom zahtjevu za održavanje puteva MO Glavice te kada i na koji način Grad Sinj planira riješiti navedeni problem i poljoprivrednicima osigurati osnovne uvjete za bavljenje poljoprivredom.

Odgovor pročelnice Kekez Poljak, kojeg smo dobili jučer popodne, donosimo u cijelosti:

‘Nasipavanje makadamskih puteva vršit će se prema Programu održavanja komunalne infrastrukture za 2021. godinu. S radovima će se početi dočim budu prikladni vremenski uvjeti’.

Kako bismo dobili konkretne odgovore na pitanja, jutros smo nazvali pročelnicu Kekez Poljak. U telefonskom razgovoru pročelnica nam je kazala da Grad nije izdavao naloge za održavanje poljskih puteva zbog dugog kišnog perioda, da su službe koje trebaju utvrditi stanje poljskih puteva na terenu te da bi radovi trebali početi uskoro.

Zanimalo nas je i postoje li putevi čija je sanacija prioritet. Pročelnica nam je odgovorila da će službe Grada utvrditi koje putove treba sanirati te da će se postupati i prema zahtjevima poljoprivrednika, ukoliko su putevi čija se sanacija traži u nadležnosti Grada Sinja.

Na pitanje hoće li sanacijom biti obuhvaćeni putevi u Glavicama i Brnazama o kojima smo pisali, odgovorila je da hoće ukoliko se radi o putevima koji su u nadležnosti Grada Sinja. Odgovor na pitanje jesu li ti putevi u nadležnosti Grada pročelnica nam u trenutku razgovora nije mogla dati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh