DANI_ALKE mel PM SOLAR

Klub vijećnika HDZ-a predlaže isplatu uskrsnice od 100 eura

Autor/ica
Objavljeno: 23 veljače, 2024
USKRSNICA FOTO HDZ

Foto: HDZ Sinj

Predsjednik kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Sinja vijećnik Stipe Perić potpisao je priopćenje naslova ‘Klub vijećnika HDZ-a predlaže isplatu uskrsnice od 100 eura’.

Kao prilog dostavlja se prijedlog za dopunu Dnevnog reda 24. sjednice Gradskog vijeća (sazvane za 27. veljače) i prijedlog Zaključka o isplati uskrsnice, što možete pogledati pri kraju teksta priopćenja, u kojem stoji:

‘Nakon što je 2022. godine na prijedlog Kluba vijećnika HDZ-a prvi put isplaćena ‘uskrsnica’ umirovljenicima i nezaposlenima osobama s područja Grada Sinja, takav prijedlog upućujemo i ove godine, nadajući se uvažavanju naših argumenta i prihvaćanju prijedloga od strane gradonačelnika Mira Bulja. Poznato je kako su u Republici Hrvatskoj troškovi života u zadnjih nekoliko godina značajno porasli i to kao posljedica rata u Ukrajini i energetske i prehrambene krize te inflatornih pritisaka.

Povodom te ozbiljne situacije Vlada RH je usvojila peti paket mjera za zaštitu građana i gospodarstva od rasta cijena vrijedan nekoliko milijardi eura. Vladinim mjerama među-ostalim praktički se sprječava poskupljenje cijena struje i plina za kućanstva i gospodarstvo, a Vladin paket uključuje i pomoć za ugrožene kupce energenata, osobe s invaliditetom, hrvatske branitelje, zatim naknade za troškove stanovanja, komunalne naknade, grijanje, vodne usluge i nabava ogrjevnog drva, pomoć korisnicima doplatka za djecu, umirovljenike, nezaposlene i niz drugih prava.

Nadamo se da će se gradonačelnik Bulj koji je na računu u trenutku preuzimanja vlasti zatekao iznos od 30 milijuna kuna, ugledati na Vladu RH i isplatom ‘uskrsnice’ u iznosu od 100 eura pomoći našim sugrađanima iz najranjivijih skupina: umirovljenicima (čija mirovinska primanja ne prelaze iznos od 500 eura mjesečno), roditeljima njegovateljima i njegovateljima koji to pravo ostvaruju na temelju rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad korisnicima nacionalne naknade za starije osobe, nezaposlenima, te po prvi puta i osobama s invaliditetom , te im omogućiti da predstojeće Uskršnje blagdane i ovaj visoki cjenovni udar dočekaju barem malo radosniji i ponosniji.

Stoga Klub vijećnika HDZ-a Sinj u proceduru usvajanja na Gradskom vijeću, upućuje prijedlog za dopunu dnevnog reda 24. sjednice Gradskog vijeća, točkom – Prijedlog Zaključka o isplati prigodne jednokratne novčane naknade ‘uskrsnice’, radi ublažavanja posljedica porasta životnih troškova i povodom blagdana Uskrsa, u iznosu od 100 eura.

Prijedlog Zaključka i dopune dnevnog reda.

Klub vijećnika HDZ-a SINJ
Predsjednik, Stipe Perić’

ferata@ferata.hr
0997370409